Convoiul antiguvernamental

Convoiul antiguvernamental
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mihail Boldea: „Voi avea grijă ca huliganii din Cartel Alfa să fie sancţionaţi” *

Sindicaliştii de la Cartel Alfa Galaţi au iniţiat ieri un protest inedit împotriva guvernanţilor, pe care i-au acuzat că au instaurat măsuri de austeritate fără precedent. Acţiunea a început în jurul orei 11:00, când un convoi format din peste 10 autoturisme s-a pus în mişcare pe principalele străzi ale oraşului.

Protestatarii s-au oprit la sediile filialelor locale ale partidelor parlamentare, dar şi în faţa instituţiilor publice, unde au lipit afişe pe care au scris ce nemulţumiri au şi au înaintat note de protest.

Prima oprire a fost făcută la sediul Consiliului Judeţului, apoi la PNL şi PSD, dar şi la Prefectura Galaţi, unde au lipit manifeste prin care cereau oprirea disponibilizărilor, stoparea promulgării legii pensiilor şi blocarea unei noi legi de salarizare unică în sectorul bugetar.

Cutia cu praf şi cererea insolentă

Punctul de maximă tensiune al acţiunii a fost atins în momentul în care convoiul a ajuns la sediul PDL (FOTO 3). Sindicaliştii au lipit mai întâi afişe, apoi au aruncat peste poarta sediului partidului o cutie în care se afla praf de zgură şi var.

Protestatarii au vrut să demonstreze astfel că lucrează în condiţii grele de muncă şi că nu sunt de acord cu eliminarea categoriilor speciale de muncă, cu creşterea vârstei de pensionare şi modificarea modului de calcul al pensiei.

Imediat după acest incident, participanţii la protest au avut un schimb dur de replici cu cei care se aflau în acel moment în sediul partidului şi care le-au cerut să cureţe locul în care aruncaseră cutia cu praf. Cererea acestora a fost taxată, cu vorbe de duh, dar şi cu huiduieli. 

Acţiunea a continuat după ce convoiul a ajuns biroul parlamentar al deputatului PDL de Galaţi Mihai Boldea. Şi aici au fost lipite de afişe, dar  a avut loc şi un schimb de cuvinte cu o secretară blondă, îndeajuns de curajoasă să îşi imagineze că-i va putea opri din acţiunea lor pe cei 6 - 7 sindicalişti pregătiţi cu manifeste şi scoci.

Deputatul PDL Mihail Boldea: „Voi avea grijă ca huliganii din Cartel Alfa să fie sancţionaţi”

Deputatul PDL Mihail Boldea îi acuză pe sindicaliştii de la Cartel Alfa de comportament huliganic. Boldea susţine că ieri, în timp ce se afla la Bucureşti, la Parlament, protestatarii de la Cartel Alfa au făcut scandal la biroul său parlamentar:

„Eu le înţeleg nemulţumirile oamenilor, au dreptul să protesteze, dar în limitele legii! Este anormal şi ilegal ceea ce s-a întâmplat la cabinetul meu parlamentar! Sindicaliştii au avut tupeul să intre în biroul meu neinvitaţi. Mi-au lipit proteste pe geam, mi-au îmbrâncit secretara, au înjurat-o, au acţionat huliganic! Secretara a făcut apel la 112. Când a venit echipajul de poliţie, huliganii plecaseră”, ne-a declarat revoltat Mihail Boldea.

Cum cabinetul său parlamentar este supravegheat cu camere video, Boldea a spus că va pune la dispoziţia poliţiei imaginile incriminatoare:

„Nu-i las pe huligani să scape, voi cere să fie sancţionaţi! Înţeleg să aibă nemulţumiri faţă de mine, să-mi ceară mie socoteală, bărbăteşte, dar nu să bruscheze şi să înjure o femeie, pe secretara mea. Nu suntem în Africa să stau să-mi păzesc cabinetul cu arma la picior”, ne-a spus, supărat foc, Mihail Boldea. (Anca Melinte)

Citit 2092 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.