Istoria sendvișului

Istoria sendvișului
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

A fost odată un englez pe nume John Montagu, al 4-lea Earl (conte) de Sandwich (1718 – 1792). Gurile rele spuneau despre el că a fost un cartofor atât de înrăit, încât nu se ridica de la masa la care fila cărțile de joc nici pentru a mânca.

Ca să se hrănească în timpul partidelor interminabile, el cerea să i se aducă o felie de pâine cu o bucată de carne rece deasupra.

Biograful său cel mai serios spune însă că povestea cu cărțile de joc a fost pură invenție, scornită doar pentru a „colora” istoria, dar că, într-adevăr, contele mânca așa ceva mereu. Asta se datora faptului că, în activitatea sa intensă de la „serviciu”, lucra de dimineață până noaptea; John Montagu a ocupat diverse posturi ministeriale, între care și pe cel de Prim Lord al Amiralității britanice.

În această calitate a finanțat două expediții ale căpitanului James Cook în Pacific. În onoarea amiralului, Cook a botezat câteva insule și teritorii de pe mapamond cu numele sale.

Dacă nu știm că în Hawaii Sandwich este numele unui grup de insule, știm acum însă de unde se trage fast-food-ul care îi poartă numele.

Citit 782 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 12:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.