Aniversare amară

Aniversare amară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cu zâmbetul pe chip sau cu lacrimile pe obraz? *

Deşi au tot mai puţine motive de bucurie, iar soarta lor, adică legea pensiilor, aşteaptă verdictul Curţii Constituţionale, pensionarii gălăţeni vor încerca să nu treacă peste sărbătoarea lor de astăzi - Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice - ca peste orice altă zi din an.

Dacă în alţi ani instituţiile precum Primăria sau Consiliul Judeţului se întreceau în a le oferi mici surprize, de această dată nu s-a anunţat nimic. Aşa că am contactat pe rând cele mai puternice organizaţii de pensionari din Galaţi pentru a le întreba cum vor marca Ziua Vârstnicilor.

Petrecere, apoi protest

Liderul Alianţei Europensionarilor, Cristea Toader, a fost primul care a anunţat că de ziua lor vârstnicii vor încerca să uite de necazuri şi greutăţi. Aproximativ o sută de europensionari vor sărbători astăzi, cu o mică petrecere, masă şi dans, la cantina Liceului Metalurgic.

Cristea Toader a ţinut să spună că europensionarii lui şi-au plătit singuri consumaţia, spre deosebire de alţii care se duc la petreceri organizate şi plătite de PDL.

Pe 4 octombrie, dis-de-dimineaţă, europensionarii vor porni spre Bucureşti pentru a picheta Palatul Cotroceni, sperând şi într-o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu.

Conciliere prin distracţie

Liderul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere, Vasile Panţus, a pregătit chiar mai multe surprize pentru vârstnicii pe care îi conduce. După cum ne-a declarat, a vrut o sărbătoare în stil occidental, că doar de acolo, din occident, vine şi ziua.

200 de pensionari în frunte cu Panţuş se vor distra astăzi, la „Valurile Dunării”. Liderul a ţinut să precizeze că masa şi dansul sunt plătite de Alianţă din fonduri proprii. Cu ajutorul unor firme darnice, Alianţa pentru Conciliere a oferit celor mai săraci dintre membri o sută de pachete cu produse de bază.

Şi după un festin culinar şi distracţie, pensionarii se vor bucura şi spiritual. Asociaţia lui Panţuş organizează în perioada 11-12 octombrie un pelerinaj la Iaşi pentru cei care doresc să se închine la racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva. Desigur, în limita posibilităţilor financiare.

„Puşca şi cureaua lată”

Uniunea Judeţeană a Pensionarilor Galaţi a început distracţia încă de ieri. După cum am aflat de la liderul Costică Chihaia – cu greu din cauza muzicii populare care se auzea în difuzoare – aproximativ 80 de pensionari petreceau la Gârboavele, la Complexul Pibunni.

Şi Chihaia ne-a garantat că mica petrecere este plătită tot de pensionari şi niciun partid nu s-a implicat în aşa ceva. Pentru astăzi, Costică Chihaia a ţinut să le transmită tuturor colegilor săi de suferinţă şi de generaţie să fie sănătoşi şi să se bucure de ziua lor chiar dacă sunt priviţi de sus şi umiliţi.

De distracţie ne arde?

Constantin Ciucă, liderul Asociaţiei Pensionarilor din România – 2007 din Galaţi, va marca această zi participând la discuţia de la Casa Judeţeană de Pensii unde sunt invitate asociaţiile de pensionari. Ciucă nu priveşte deloc cu ochi buni distracţia celorlalte asociaţii de pensionari:

„Nu sunt răutăcios, dar eu nu aş avea curajul să ies în faţa opiniei publice şi să spun că pensionarii sunt săraci şi mor de foame, să cer drepturi pentru pensionari după ce m-am dus să mă distrez la petreceri organizate, mă întreb, cu ce bani?”.

„Mie nu-mi stă în caracter să fac aşa ceva. Aş cădea în derizoriu să petrec azi şi să ţip în stradă mâine. Mai important este să luptăm pentru punctul de pensie, grupele de muncă, biletele de tratament decât să dansăm şi să mâncăm friptură”, ne-a declarat Ciucă.

Fie că încearcă să zâmbească, fie că sunt cu lacrimile pe obraz, le dorim tuturor bunicilor noştri sănătate şi la mulţi ani!

Citit 957 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.