Şomeri, poftiţi la biscuiţi!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Laptele praf, în întârziere *

Pentru săracii din satele comunei Bereşti-Meria se poate spune că a sosit mălaiul, la propriu. Şapte tone, ridicate de Primărie de la Depozitul nr. 3 Tg. Bujor. Plus 13 tone de făină albă, o tonă de biscuiţi, o tonă de zahăr şi trei tone de paste făinoase.

„Startul la distribuire, ne-a explicat primarul Victor Dorobăţ, va fi dat în momentul când vom avea şi laptele praf, să se poată lua totul o singură dată”. Locul de depozitare a produselor, în spaţiile de la Centrul Transfrontalier de Instruire Profesională Bereşti-Meria (că tot n-a călcat aici niciodată vreun picior de basarabean!).

Cei îndreptăţiţi să primească aceste produse plătite cu bani europeni: vârstnicii cu pensiile de sub 400 de lei, persoanele cu handicap, şomerii cu numele înscrise pe tabelele primite de la judeţ şi beneficiarii Legii nr. 416. Cei, de exemplu, din Aldeşti, cu 4-5 membri în familie aflaţi pe lista cu mălaiul vor trebui să vină la Meria cu căruţele!

Cât primeşte o persoană: 13 kilograme de făină de grâu, şapte pentru mămăligă, câte un kilogram de zahăr şi de lapte praf, iar ca noutate, şi 1,2 kilograme de biscuiţi (vor fi recântăriţi la Centrul Transfrontalier, fiindcă sunt ambalaţi în pachete de 10 kilograme), la care se mai adaugă 3,2 kilograme de paste făinoase.

Persoanelor netransportabile, a dat asigurări primarul Dorobăţ, li se vor duce drepturile alimentare acasă („Am făcut economii la carburanţi, ca să avem cu ce transporta produsele la domiciliile cetăţenilor aflaţi în imposibilitatea de a se deplasa până la noi”.

Citit 962 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.