Amenzi pentru cei care fug de recensământ

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vor plăti şi persoanele care nu răspund la întrebări, dar şi recenzorii care nu respectă confidenţialitatea datelor *

Recensământul populaţiei programat pentru această toamnă va avea loc în perioada 20-31 octombrie. Aşadar, a rămas mai puţin de o lună până când recenzorii vor începe munca de teren. Toţi gălăţenii au obligaţia de a participa la această acţiune, ea nefiind una cu un caracter facultativ.

Sancţiuni de ambele părţi

Directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică Galaţi (DJSG), Nicolae Marinescu, ne-a explicat ce sancţiuni riscă persoanele care vor refuza să ia parte la recensământ, cei care vor da informaţii eronate sau incomplete, precum şi recenzorii care nu vor respecta confidenţialitatea datelor obţinute.

Pentru persoanele care nu vor răspunde întrebărilor recenzorilor sau care vor da voit informaţii greşite ori doar parţiale, amenzile stabilite prin Hotărârea de Guvern nr. 1502 vor fi cuprinse între 200 şi 1.000 de lei.

Recenzorii care vor folosi informaţiile obţinute în alte scopuri decât cel strict statistic, vor fi amendaţi cu sume începând de la 500 de lei până la 1.500 de lei.

„Cazurile sancţionate vor fi mai ales cele în care se va dovedi intenţia de a ascunde sau de a da date false, precum şi situaţiile în care recenzorii nu vor respecta caracterul secret al datelor. Sancţiunile vor fi aplicate de persoane împuternicite de către prefect, primar sau de Comisia Centrală de Statistică”, ne-a spus Nicolae Marinescu.

Citit 1188 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.