Activități filantropice dedicate persoanelor vârstnice

Activități filantropice dedicate persoanelor vârstnice
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În apropierea marii sărbători Acoperământul Maicii Domnului, pe 1 octombrie, în Eparhia Dunării de Jos este marcată și Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, printr-o serie de activități cu caracter pastoral-misionar şi social-filantropic pentru vârstnicii din instituţiile sociale şi pentru cei singuri şi cu posibilităţi materiale reduse.

Această dublă sărbătoare reprezintă un bun prilej pentru Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale "Speranţe pentru Vârsta a III-a" din cadrul Parohiei gălăţene "Pogorârea Sfântului Duh" să organizeze astfel de activităţi pentru cei 60 de bătrâni asistați în cadrul acestui centru social, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

"Bătrânii beneficiari ai serviciilor sociale, mulţi dintre ei aflaţi în risc de marginalizare socială, primesc prin acest centru social îngrijiri speciale, atât la domiciliu, cât și la sediul instituției. La acest centru, programul dedicat seniorilor a debutat pe 19 septembrie, când cele 30 de persoane vârstnice nedeplasabile au fost vizitate la domiciliu şi au primit pachete cu alimente neperisabile şi produse igienico-sanitare, iar celelalte 30 de persoane, care vin zilnic la centrul social pentru a servi masa, s-au bucurat de o plimbare recreativă în Parcul «Carol» din municipiul Galaţi. Pe 27 septembrie, în cadrul centrului social aflat în vecinătatea bisericii s-a desfăşurat programul cultural-artistic intitulat «Cununa strălucită a bătrâneţii», susţinut cu mare bucurie şi entuziasm de copiii grupului catehetic «Luminiţe vii» de la Parohia «Sf. Ana» din Galaţi şi membrii Ansamblului folcloric «Doina Covurluiului» din cadrul Centrului Cultural «Dunărea de Jos» Galaţi", se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Copiii prezenţi la eveniment au recitat poezii şi au interpretat cântece tradiţionale care le-au adus bucurie vârstnicilor din centrul social. La final, după prezentarea unei suite de dansuri populare româneşti, a avut loc tradiţionala agapă, iar la plecare vârstnicii şi copiii participanţi la activitate au primit din partea acestei instituții de ocrotire socială reviste cu conţinut religios, iconiţe, flori şi dulciuri.

Citit 1187 ori Ultima modificare Joi, 28 Septembrie 2023 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.