Consfătuirea anuală a profesorilor de religie din județul Galați

Consfătuirea anuală a profesorilor de religie din județul Galați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Arhiepiscopia Dunării de Jos a găzduit marți, 3 octombrie, consfătuirea anuală a profesorilor de religie din judeţul Galaţi. Evenimentul a fost deschis cu o slujbă de mulțumire la Catedrala arhiepiscopală săvârșită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, pentru ajutorul dumnezeiesc oferit preoţilor, cadrelor didactice şi elevilor din Eparhia Dunării de Jos. Şedinţa propriu-zisă a profesorilor de religie s-a desfăşurat tot în Catedrala arhiepiscopală şi a fost prezidată de chiriarhul locului. La eveniment, alături de cei aproximativ 140 de profesori, au fost prezenți reprezentanții la vârf ai învățământului teologic, preoți și elevi din municipiul Galați.

”În deschiderea întrunirii, Înaltpreasfinţia Sa le-a vorbit celor prezenţi despre misiunea profesorului de religie în şcoala românească, evidenţiind necesitatea manifestării permanent în viața noastră a iubirii față de Dumnezeu și față de aproapele nostru”, se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Invitat special la eveniment a fost doamna Marilena Modiga, profesor de limba şi literatura română la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” din municipiul Galați, care le-a împărtăşit celor prezenţi din experienţa didactică acumulată în cei peste 25 de ani de activitate la catedră. Au urmat alocuţiunile persoanelor responsabile cu învăţământul teologic din Eparhia Dunării de Jos, dar şi câteva intervenţii din partea elevilor.

La final, Arhipăstorul Dunării de Jos le-a mulţumit participanţilor, i-a binecuvântat și le-a urat un an rodnic la învățătură în noul an școlar.

Citit 1537 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Octombrie 2023 21:09

1 comentariu

  • postat de GIOVANY
    Vineri, 06 Octombrie 2023 09:05
    5.2.209.***
    Nu inteleg de ce in ditamai Arhiepiscopia nu are o toaleta asa cum are orice amarata de biserica asa cum e normal !? Pleaca oamenii de la sluijba sa merga la toaleta la biserica Catolica. Dupa ce ca era un rapan de toaleta, au desiintat-o si pe aia de un an de zile!
    0
    3

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.