În noiembrie vine toamna

În noiembrie vine toamna
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Vremea se răcește din primele zile ale lunii noiembrie, se arată în prognoza pe două săptămâni, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie.

În Moldova, în ultima decadă a lunii octombrie, chiar dacă vor mai fi variații termice de la o zi la alta, vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime de 20-22 de grade și minime în jurul a 10 grade. Începând cu primele zile din noiembrie, tendința temperaturii va fi de scădere treptată, astfel că maximele estimate vor fi de 14 grade, iar minime de 6-7 grade.

După 25 octombrie vor fi intervale în care va ploua, probabilitatea fiind mai ridicată între 26 și 28 octombrie și după 2 noiembrie.

La munte, la începutul perioadei, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu o medie a maximelor termice de 13-16 grade. În intervalul 26 – 31 octombrie, media acestora va fi de 10-12 grade, iar apoi va scădea la valori de 8-10 grade la începutul lunii noiembrie.

În ceea ce privește media temperaturilor minime, aceasta se va menține pozitivă în ambele săptămâni, cu valoarea cea mai mare în data de 25 octombrie, când vor fi 9 grade. Cele mai mici minime termice sunt estimate în ultima parte a intervalului, când valorile vor fi 2-3 grade.

Începând cu data de 25 octombrie, temporar se vor semnala precipitații, cantități mai însemnate de apă fiind în perioada 26 – 30 octombrie și, din nou, după 2 noiembrie.

Citit 1515 ori Ultima modificare Luni, 23 Octombrie 2023 20:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.