Conferință preoțească de toamnă în protopopiatul Covurlui

Conferință preoțească de toamnă în protopopiatul Covurlui
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Arhiepiscopia Dunării de Jos a lansat seria Conferinţelor pastoral-misionare din cel de-al doilea semestru al anului 2023. Prima întrunire din cadrul acestor conferinţe s-a desfăşurat recent în localitatea Pechea, judeţul Galaţi, şi a reunit preoţii din cadrul protopopiatului Covurlui.

”Evenimentul a început cu Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoţi în Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Pechea, judeţul Galaţi, situată în vecinătatea sediului administrativ al Protoieriei Covurlui.

La slujba Sfintei Liturghii, împreună cu cei 37 de clerici din acest protopopiat, au participat profesori de religie, cântăreţi bisericeşti şi mulţi copii şi elevi de la unităţile şcolare din comuna Pechea, aceştia oferind răspunsurile liturgice la slujbă”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Tot în lăcaşul de cult s-au desfăşurat şi lucrările propriu-zise ale conferinţei preoţeşti centrate pe tema anului comemorativ 2023 şi aşezate sub genericul ”Toată suflarea să laude pe Domnul!” ”Comunicarea din cadrul întrunirii, pregătită special de către un cleric din acest protopopiat şi intitulată ”Sf. Cuv. Ioan Damaschin – imnograf, mărturisitor al dreptei credinţe şi teolog al icoanei”, a cuprins texte reprezentative din opera Sfântului Ioan Damaschin, cu caracter practic şi folositor, atât pentru tineri, cât şi pentru persoanele adulte şi vârstnice”, precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Cu prilejul acestei întruniri a fost organizată şi o expoziţie cu obiecte tradiționale românești din colecţia muzeală a parohiei Pechea 2.

Citit 863 ori Ultima modificare Duminică, 05 Noiembrie 2023 09:43

1 comentariu

  • postat de StanEx
    Duminică, 05 Noiembrie 2023 23:39
    95.77.107.***
    Bogatia in negru (hapsanii si lipitorile ce completeaza avocatii si justitia) in estorcarea ultimului banut de la credinciosii indobitociti de democratia originala a statului esuat! Mai multe biserici decat spitale si gradinite (statistica idiotului cretin care voteaza micul si galeata, pufuletii)!
    3
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.