Conferința semestrială a preoților din Tecuci și Nicorești

Conferința semestrială a preoților din Tecuci și Nicorești
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Seria conferinţelor pastoral-misionare din cel de-al doilea semestru al anului 2023 a continuat săptămâna aceasta, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu întrunirea preoţilor din protopopiatele Tecuci şi Nicoreşti.

"Programul a debutat în Biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din municipiul Tecuci cu oficierea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa celor 90 de preoţi din cele două protopopiate, a cântăreţilor bisericeşti şi unor grupuri de copii şi elevi care au oferit şi răspunsurile liturgice. (...) În cuvântul adresat cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop Casian le-a vorbit celor prezenţi despre rodnica şi necesara legătură dintre generaţii, evidenţiind frumoasa şi activa implicare şi conlucrare în proiectele şi programele pe care biserica le desfăşoară în sprijinul vârsnicilor şi pentru formarea bună a tinerilor", se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Lucrările propriu-zise ale conferinţei s-au derulat în sala reamenajată și înfrumusețată a Protoieriei Tecuci, fiind prezidate de ierarhul Dunării de Jos şi aşezate sub genericul "Toată suflarea să laude pe Domnul!".

"În cadrul şedinţei au fost semnalate și analizate o serie de aspecte practice întâlnite în slujirea şi activitatea preoţească cu referire la temele sinodale ale anului 2023. Chiriarhul Dunării de Jos a prezentat volumul domnului profesor pensionar Virgil Pavel, în vârstă de 87 de ani, intitulat «Gânduri împurpurate sub tricolor». Cartea cuprinde mărturii din viaţa de militar a veteranului de război Gheorghe Arhip, în vârstă de 100 de ani, fost maior în Armata română", se mai precizează în comunicat.

Înaltpreasfinţia Sa a încheiat lucrările conferinţei mulţumind atât invitaţilor speciali, cât şi preoţilor din cele două protopopiate ale eparhiei pentru lucrarea desfăşurată cu mult devotament, îndemnându-i pe toţi să fie apostoli ai rugăciunii, comuniunii şi filantropiei.

Citit 1042 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Noiembrie 2023 12:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.