Asigurările RCA la Euroins trebuie reînnoite

Asigurările RCA la Euroins trebuie reînnoite
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţele de asigurare încheiate de Euroins Asigurare Reasigurare încetează de drept pe 7 decembrie 2023, cu excepţia contractelor de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 - Garanţii, poliţe, care vor înceta pe 5 februarie 2024, reamintește Direcţia Generală Asigurări, din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

"Recomandăm tuturor persoanelor care au asigurarea RCA la Euroins să îşi reînnoiască această asigurare cât mai repede posibil, astfel încât să se evite aglomeraţia din ultima zi. Asigurătorii şi intermediarii sunt pregătiţi să preia toate poliţele rămase", a transmis instituția.

"Au fost luate mai multe măsuri, astfel încât piaţa asigurărilor să rămână stabilă şi funcţională. În acelaşi timp, au fost verificate, din supraveghere sau din controale, sistemele IT ale asigurătorilor şi intermediarilor, astfel încât să ne asigurăm că în momentul 7 decembrie sistemele lor sunt reziliente. Există în continuare nevoie ca mai multe societăţi de asigurare să intre pe piaţă şi să vândă RCA pentru a echilibra cererea cu oferta", a mai transmis conducerea ASF.

Potrivit datelor instituției de supraveghere financiară, mai sunt aproximativ 800.000 de poliţe RCA rămase de la Euroins care trebuie reînnoite.

Citit 651 ori Ultima modificare Marți, 05 Decembrie 2023 14:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.