Cât va costa factura pe noiembrie?

Cât va costa factura pe noiembrie?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Suma va fi cu cel mult 10 la sută mai mare decât cea din octombrie, declară directorul Apaterm *

Deşi calendaristic am trecut de jumătatea lunii noiembrie, termic avem temperaturi demne mai degrabă de o primăvară timpurie decât de o toamnă târzie. Pentru că în această perioadă am avut parte şi de căldură la calorifere, am încercat să aflăm de la directorul general al Apaterm, George Cubasa, cât ne va costa factura.

„În momentul de faţă, interesul nostru este de a nu le induce cheltuieli suplimentare gălăţenilor. Suntem la jumătatea lunii noiembrie şi este o lună de iarnă pe care n-o putem folosi”.

„Preţul se calculează dintr-un element fix – gigacaloria fixată ca preţ local de facturare de Consiliul Local la 167,44 de lei şi unul variabil – consumul. Având în vedere temperatura lunii noiembrie, bănuiesc că preţul per total va fi în general cu maxim 10 la sută mai mare decât factura lunii trecute. Singura care ne creează probleme este prelungirea nefirească a toamnei”, ne-a declarat George Cubasa.

Au fost şi instituţii dornice să renunţe în perioadele calde la agentul termic. De exemplu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a cerut ca în intervalul orar 8-16, zilnic, când temperatura exterioară e mai mare de 10 grade să i se oprească furnizarea energiei termice necesară încălzirii imobilului în care îşi desfăşoară activitatea.

Societatea locală va încerca să răspundă acestei solicitări scăzând temperatura de livrare, mai ales că există oricum un reglaj al temperaturii care nu implică oprirea totală a sistemului.

În prezent, Apaterm furnizează căldură în tot oraşul, cu excepţia a 34 de blocuri şi 127 de scări care au avarii în subsoluri.

Directorul Cubasa a ţinut să spună că a intervenit pentru remedierea avariilor, deşi asta a însemnat pentru societate cheltuieli în plus pentru materiale.

Citit 1702 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.