O mamă și-a lăsat copiii în spital din cauza sărăciei

O mamă și-a lăsat copiii în spital din cauza sărăciei
imagine cu caracter ilustrativ
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Este concluzia la care au ajuns asistenții sociali, sesizați cu privire la un incident șocant, petrecut la finele săptămânii trecute. Autoritățile au fost înștiințate despre faptul că un băiețel de numai 9 ani fusese lăsat pe holurile Spitalului de Copii chiar de către mama sa, o femeie de 39 de ani, cu care venise în vizită la surioara lui, internată. Se pare că femeia folosise ca pretext faptul că fiica sa, în vârstă de opt ani, se afla sub supraveghere medicală, pentru a-l lăsa și pe băiat în același loc, oarecum sigur și nu departe de sora lui. Motivele pe care avea să le invoce mama, dar și concubinul ei, tatăl copiilor și singurul întreținător al familiei, sunt dureroase. Femeia a ajuns la disperare din cauză că nu își mai poate crește copiii, ambii de vârstă școlară, și a decis să-i lase în grija cuiva sau a statului.

”Colegii noștri s-au deplasat la domiciliul familiei și au constatat existența unei situații materiale foarte precare. Familia respectivă trăiește în condiții mizere și părinții nu au posibilități materiale pentru a-i întreține corespunzător pe copii. Motivele invocate de ambii părinți, cu care s-a discutat și care și-au exprimat deschis problemele cu care se confruntă, sunt strict legate de aspectele materiale, nicidecum de intenția de a-și crește copiii”, ne-a declarat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al DGSAPC Galați.

Pentru moment, băiețelul abandonat în spital și recuperat de tată a fost plasat de urgență în grija unui asistent maternal. Teoretic, acolo ar urma să ajungă și fetița de opt ani, care deocamdată se află internată în spital. Problema reîntregirii familiei se va pune, potrivit autorităților, în momentul în care părinții vor putea asigura cele necesare traiului și vor avea un venit suficient pentru a-și putea crește copilașii.

Citit 4584 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Februarie 2024 20:16

8 comentarii

  • Miercuri, 21 Februarie 2024 11:26
    109.166.129.***
    Articolul nu are legatura cu pensiile speciale sau cele minime. Fiecare sa munceasca! Liberalizati casatoriile barbat/barbat si femeie/femeie si nu vor face copii niciodata.Doar @Razzy zice bine aici,“ghiudemul” poate fi parcat nu numai in garaj ci si afara sau pe topogan.Femeia trebuie sa stie asta
    20
    6
  • postat de Drum bun catre dead end asistati de UE .
    Miercuri, 21 Februarie 2024 05:13
    108.245.201.***
    Sunt destui asa dar si mai multi batrani pensionari sub 2000 Ron -abia se tarasc bietii oameni sub povara facturilor/preturilor etc ..dar multi sunt si acei nesimtiti cu pensii speciale de mii de euro pe luna . Multumim satului democratic Ro din UE -Clasa exploatata si aia exploatatoare asta e Ro.
    4
    38
  • postat de Sos
    Marți, 20 Februarie 2024 21:53
    89.137.137.***
    Nu mai faceti copii daca sunteti saraci si nu aveti posibilitate sa ii cresteti ! Distribuiti prezervative gratuit la nivel national si in mediul rural in special !
    15
    66
  • postat de Ivascu
    Marți, 20 Februarie 2024 21:24
    128.127.117.***
    In "DEMOCRATIA" din Romania, unii incaseaza pensii speciale si necontributive de ordinul miilor de euro, uneori dupa numai 25 de ani de munca, iar altii au ajuns sa moara de foame.
    Statul "democratic", eventual mai inventeaza un impozit, dar de pensiile speciale nu se atinge.
    3
    66
  • postat de Cornelia
    Marți, 20 Februarie 2024 20:40
    62.217.234.***
    Îmi este foarte milă de acești bieți copii!
    Cine se gândește la sufletul, la trauma suportată și la consecințele acestor agresiuni emoționale
    Nu am deloc încredere în asistenții maternali
    Cine verifica integritatea și capacitatea afectivă, echilibrul psihic al acestora?
    2
    60
  • postat de marr
    Marți, 20 Februarie 2024 20:29
    86.124.203.***
    Populatia Saraceste , se risipeste ...pleaca din orase/Romania . Ca de pe un pamant Pustiit de LACUSTE .
    Asta e fata Politicianului care a adus Tara in halul asta . Si cate cazuri pe langa asta mai exista ... da'cand vezi Viata din Rolls Royce , normal ca te doare undeva .
    4
    56
  • postat de România institutionala iubește infractorii și specialii
    Marți, 20 Februarie 2024 20:24
    51.179.111.***
    Plătim pensii speciale nesimțite grase și nu mai avem bani să ajutam familie defavorizate. Ne sug de bani bugetarii prin odiosul anaf până la ultimul strop așa cum făceau fanariotii. Suntem sclavii specialilor si a celor ce mentin acest sistem. Saracii copii. Păcat că s-au născut în România.
    3
    67
  • postat de Razzy
    Marți, 20 Februarie 2024 20:16
    5.13.152.***
    Dati numele si adresa familiei ca sigur este din mediul rural. Poate va fi ajutata. Pacat de copiii nevinovati care se nasc in astfel de familii si cresc in asemenea medii, lipsiti de curatenie, hrana si educatie. Mame care ar trebui sterilizate. Bine ca stiu sa se joace incultele cu "ghiudemul"...
    7
    54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.