O nouă generaţie de miri de aur ai Galaţiului, premiată în ajun de Dragobete

O nouă generaţie de miri de aur ai Galaţiului, premiată în ajun de Dragobete
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Dragobetele sărută fetele pe 24 februarie – potrivit tradiţiei populare – iar municipalitatea a premiat, în ajunul sărbătorii româneşti a iubirii, cuplurile care au împlinit jumătate de veac de căsnicie.

În cadrul unui eveniment festiv găzduit de Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, 143 de perechi au primit vouchere de 500 de lei, certificate de loialitate și flori. După festivitatea de premiere, sărbătoriții s-au putut bucura și de un spectacol oferit de artiştii teatrului.

„Se apropie sărbătoarea iubirii la români, iar Galațiul este orașul familiei. Tocmai de aceea ducem mai departe această frumoasă tradiție prin care premiem an de an cuplurile de aur ale orașului. Acești oameni frumoși care au împlinit 50 de ani de căsătorie sunt adevărate modele pentru generațiile tinere. I-am întrebat care este secretul unei căsnicii de durată. Și iată cele cinci valori pe care le cuprinde: iubire, comunicare, toleranță, iertare și răbdare. Da, sunt oameni minunați care merită întreaga apreciere și aplauzele tuturor la scenă deschisă. La mulți ani, dragii noștri”, le-a urat primarul Ionuţ Pucheanu sărbătoriţilor zilei.

Reamintim că premierea cuplurilor care au aniversat jumătate de veac de viaţă împreună se face în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 151 din 2006, modificată în 2009. Familiile trebuie să depună la Registratura Primăriei municipiului Galaţi un dosar cu următoarele documente: cerere, acte de identitate - în copie şi certificat de căsătorie - în copie.

Citit 3649 ori Ultima modificare Vineri, 01 Martie 2024 19:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.