Maternitatea „Buna Vestire” nu-şi dezminte numele

Maternitatea „Buna Vestire” nu-şi dezminte numele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Maternitatea „Buna Vestire” are tot ce-i trebuie pentru a avea grijă de sănătatea femeilor: personal profesionist şi inimos şi materiale sanitare şi medicamente * Spitalul este gata să le întindă o mână de ajutor colegilor de la unităţile lovite de soartă *

La recenta şedinţă a Consiliului Local, aleşii şi-au manifestat îngrijorarea faţă de soarta Sănătăţii gălăţene. O reglare de fonduri la capitolul Sănătate din rectificarea bugetară a tras cortina, dând la iveală problemele reale din sistem, de care consilierii nu sunt deloc străini.

Medicul liberal Mihail Bucatanschi a atras atenţia că situaţia este gravă: „Nu e vorba de un pacient cronic care merge pentru un colecist programat, ci de un accident de circulaţie, de o naştere care nu aşteaptă. Puneţi-vă în situaţia acelui pacient care vine cu sacoşa cu seringi, ace, materiale, pansamente şi costă! Minim 200-300 de lei!”

„Femeile îşi cumpără perfuzoare, ace seringi şi materiale sanitare curente ca să nască. Medicii nu au ce le trebuie pentru a interveni dar pot fi traşi la răspundere”, a tras semnalul de alarmă consilierul local Bucatanschi.

Colegul său, liberalul Marius Stan, a ridicat în atenţia aleşilor chiar cazul său: „Mama mea, care are 80 de ani, s-a dus la spital astăzi cu o problemă de rinichi şi a fost programată pe data de 30 decembrie. S-ar putea să nu apuce, Doamne fereşte”.

La rândul său medic, viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco a continuat lista problemelor din sănătate. „Lucrurile merg prost în sistemul sanitar din 1990 încoace. Îmi respect colegii foarte mult, nu vreau să generalizez, dar mulţi colegi tratează lucrul la spitalul de stat ca pe o afacere proprie şi de foarte multe ori nu sunt medicamente pentru că acestea ajung nu la pacienţii din spital, ci la privat”, a spus Ciumacenco.

Viceprimarul a mers mai departe cu lista dezvăluirilor: bunica lui s-a prezentat la medic cu infarct şi a fost dată afară pentru că omul în halat alb a decis că e beată! Sărmana femeie era să moară!

Primarul Dumitru Nicolae a pus şi el degetul pe rana sănătăţii, amintind de încercările repetate ale PDL de a închide Maternitatea „Buna Vestire”.

Puşi pe jar de discuţia din CL Galaţi am încercat să aflăm cum se descurcă Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Buna Vestire” din Galaţi în aceste vremuri austere.

Veşti bune de la Buna Vestire

Maternitatea gălăţeană nu-şi dezminte numele de „Buna Vestire”. „Şi noi suntem îngrijoraţi faţă de situaţia despre care am auzit că există în alte spitale. La noi, la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie «Buna Vestire», deocamdată avem de toate, şi materiale pentru sala de operaţie şi medicamente, şi seruri. La acest moment lucrăm cu capacitatea întreagă pe care o avem şi încă mai este loc”.

„În situaţia în care colegii noştri de la Maternitatea Judeţeană au probleme, noi cu drag le putem sări în ajutor. Cu dragă inimă colectivul nostru chiar este dispus să le întindă o mână de ajutor şi colegilor dacă cumva au probleme, dar şi pacienţilor din judeţul Galaţi care întâmpină greutăţi laolaltă cu medicii din spitale”, ne-a declarat dr. Liliana Docan, directorul medical al Maternităţii.

Dr. Docan a subliniat că pacientele care se adresează Maternităţii „Buna Vestire” nu au nevoie să cumpere absolut nimic şi nici nu sunt reprogramate sau amânate pentru intervenţii.

„Nu, la noi pacienţii nu sunt reprogramaţi şi nici nu sunt liste de aşteptare. Ştiu însă că există un asemenea fenomen în toată ţara. Aici nu e vina cadrelor medicale, ci a unui sistem care suferă, care încă este bolnav!”

„Să ştiţi că dacă ar fi după medici, după asistente, după toate cadrele medicale în niciun caz nu s-ar întâmpla nicăieri în ţara noastră aşa ceva. Nu s-ar duce pacienţii să-şi cumpere medicamente, nu ar exista liste de aşteptare”.

„De aceea este foarte important ca pacienţii să ştie că indiferent unde se întâlnesc cu asemenea fenomene, nu este vina cadrelor medicale, este vina unui sistem care şi pe noi ne obligă să ne comportăm aşa”, a subliniat dr. Liliana Docan, director medical la Maternitatea „Buna Vestire”.

Citit 1220 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.