Ultimatum pentru magazinele de vise

Ultimatum pentru magazinele de vise
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Senzaţie de moarte iminentă, agitaţie, paralizii, tulburări de ritm cardiac, tulburări de cunoştinţă şi, în final, comă sunt simptomele cu care au ajuns la spital în stare gravă tinerii care s-au distrat „high” cu produse luate de la magazinele de vise sau de „aromaterapie”.

Aceste simptome înspăimântătoare ar trebui să devină, pe zi ce trece, amintire. De azi, pentru magazinele de vise a început numărătoarea inversă.

Aşa cum au votat ai noştri aleşi, de la 1 decembrie, fabricarea, producerea, achiziţionarea, depozitarea, deţinerea, distribuţia, oferirea, transmiterea, intermedierea, comercializarea şi utilizarea plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope de orice fel, inclusiv a precursorilor şi derivaţilor (compuşi, amestecuri) sunt interzise în oraşul Galaţi.

Chiar dacă Primăria are zi liberă, a început deja să curgă termenul de 15 zile pe care îl au la dispoziţie comercianţii de droguri uşoare pentru a-şi face bagajele.

Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco a avut deja o întâlnire pe această temă cu factorii de răspundere din Primărie pentru a stabili planul de bătaie în privinţa celor 25 de magazine de vise. Potrivit lui Ciumacenco, unităţile comerciale au termen de 15 zile să prezinte Primăriei documentele de funcţionare.

Potrivit hotărârii adoptate de aleşi, unităţile comerciale care desfăşoară activităţile prevăzute în cod CAEN  4776 – comerţ cu amănuntul al florilor, plantelor şi seminţelor, comerţ cu amănuntul al animalelor de companie şi al hranei pentru acestea, în magazine specializate, sunt obligate, pentru a obţine acordul Primarului, să facă dovada că deţin autorizaţie pentru desfăşurarea acestei activităţi, certificatul de înregistrare pentru comerţ cu produse de protecţia plantelor, precum şi certificatul de înregistrare sanitar-veterinar, după caz.

Ca să nu „uite” cumva, poliţiştii comunitari le vor vizita şi aduce la cunoştinţă acest lucru. Comercianţii care nu îndeplinesc prevederile hotărârii CL vor avea la dispoziţie 15 zile calendaristice pentru conformare, în caz contrar riscă anularea autorizaţiei de funcţionare.

„După data de 16 decembrie, vom organiza controale şi vom aplica sancţiunile împotriva celor care vor continua să comercializeze droguri uşoare”, ne-a declarat viceprimarul.

Trebuie spus că nerespectarea prevederilor hotărârii CL constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 1.000 şi 2.500 lei, mergându-se până la  anularea acordului de exercitare a respectivei activităţi şi  închiderea unităţii.

Citit 665 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.