Febra cazării

Febra cazării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noul an universitar bate la uşă, iar una dintre cele mai importante griji ale studenţilor este cazarea la cămin. 

„Am pregătit un grafic, disponibil şi pe site-ul Universităţii, în care se găsesc toate detaliile. Perioada în care vor fi cazaţi studenţii diferă: 29– 30 septembrie  - cei din anul I, 1–2 octombrie cei cu precazare, 3–4 octombrie cei la masterat şi 4–10 octombrie studenţii repetenţi şi cei fără cazare”, ne-a informat Cezar Bichescu, director Direcţia Administrativă Cămine.

Cele aproximativ 800 de locuri disponibile vor fi repartizate la fiecare facultate în parte în urma unei şedinţe stabilite cu prodecanii.

Camerele, din câte ne-a spus Cezar Bichescu, dispun de tot confortul de care au studenţii nevoie: „ sunt recent zugrăvite, au mobilier nou, geam termopan, uşa metalică, cazarmament nou, televizor şi internet gratuit. Studentul nu trebuie decât să vină şi să îşi aşeze geanta în dulap. De asemenea, încercăm să introducem în fiecare cameră câte un frigider”.

Studenţii din anul I sunt cazaţi înaintea celorlalţi. Actele necesare pentru procedură sunt: dispoziţia de repartizare care poate fi obţinută la secretariatul facultăţii, adeverinţa de student şi copia buletinului sau a actului de identitate.

Anul trecut, taxa pentru camera de cămin diferea în funcţie de gradul de confort sau forma de studiu (buget sau taxă). Studenţii la buget plăteau 80 de lei pe lună pentru o cameră obişnuită şi 84 de lei pentru camera cu un grup sanitar la două camere, sau chiar în cameră, iar cei de la taxă plăteau cu 100 de lei mai mult pentru fiecare categorie.

„Vom discuta în consiliu ca anul acesta taxa să nu difere foarte mult faţă de anii trecuţi”, a mai adăugat Bichescu.

Citit 1455 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.