Galaţiul a dat 41 de gradaţi voluntari

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Plus  28 de elevi şi studenţi în şcolile militare din ţară *

În anul de învăţământ 2010-2011, Galaţiul a dat ţării 41 de tineri care doresc să devină gradaţi voluntari, tineri admişi pentru a se pregăti ca soldaţi de nădejde, în Armata ţării. 23 dintre ei au efectuat stagiul militar, ne informează colonelul Sorin Traian, comandantul Centrului Militar Judeţean Galaţi.

Cât priveşte situaţia tinerilor care au dorit să se califice studiind într-o unitate de învăţământ, trebuie să spunem că avem 9 absolvenţi de ciclu gimnazial care învaţă în liceele militare din ţara noastră. De asemenea, 10 studenţi, viitori ofiţeri, şi alţi 9 absolvenţi ai învăţământului mediu sunt înscrişi la şcolile militare de maiştri.

Dacă avem în vedere exigenţele la aceste examene, considerăm că cei admişi să lucreze în armata ţării sunt dintre cei mai sănătoşi gălăţeni, la cap şi la trup, cunoscut fiind că vor învăţa teoretic şi practic cum să folosească o armă, cum să iasă dintr-o situaţie critică.

„Toţi aceşti candidaţi, prin admiterea la o formă de învăţământ sau alta, au câştigat o bătălie, dar pentru reuşita într-o carieră militară e nevoie de perseverenţă, de curaj, de cinste, de loialitate, de voinţă, de camaraderie şi de multă speranţă, ne spunea colonelul Sorin Traian.

Viaţa de militar – asemenea multor  profesii - nu este uşoară, ea asigură un statut social deosebit, special, însă are în vedere şi multe obligaţii. La formarea unui viitor ofiţer, factorul de bază este familia, la care se adaugă şcoala...”

Raportându-ne la poezia lui Nichita Stănescu, dar mai ales la realitatea înconjurătoare - „soldatul nu are viaţă personală”... De reţinut pentru viitorii aspiranţi.  

Citit 602 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.