Manifest pentru incluziune şcolară de Ziua Copilului

Manifest pentru incluziune şcolară de Ziua Copilului
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Și în acest an, Ziua Copilului a fost un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi sprijin acestora, de a inspira comunitatea și familia noastră, de a aprecia și de a iubi. Această zi oferă an de an prilej de mare bucurie, prin participarea la acțiuni și evenimente inedite, atractive pentru copii. 

Pe Faleza Inferioară a Dunării a avut loc un manifest dedicat zilei de 1 Iunie la care au participat elevii clasei I A și a III-a D de la Școala Gimnazială Nr. 28 din Galați. Micuții au fost ajutați de copiii din Centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități de spectru autist, Galați.

„Acțiunea a avut ca scop asigurarea unui cadru de transfer al competențelor dobândite în alte contexte educaționale și corelarea componentelor socio-afective și comportamentale prin activități de incluziune. Pornind de la idealul educațional european al societății pentru toți: «Suntem  diferiți! Ce bine!», s-au creat momente prin care copiii au desfășurat jocuri cu baloane, cu parașute, au realizat desene, au colaborat, au făcut transfer de cunoștințe, și-au lansat în univers gândurile, dar mai ales dorințele. Cel mai important este că au jucat jocul de-a normalitatea și copiii din Centrul de zi s-au simțit fericiți și implicați. Incluziunea școlară se definește prin acceptarea de către instituții a tuturor copiilor, indiferent de apartenența etnică sau socială, religie, naționalitate sau infirmitate și este strâns legată de recunoașterea și acceptarea diversității, condiție normală a conviețuirii umane. Manifestul din această zi a avut la bază incluziunea făcută pas cu pas și… cu zâmbetul pe buze”, ne-au declarat prof. înv. primar Teliceanu Mihaela și prof. înv. primar Cristofan Diana, cadrele didactice organizatoare.

Citit 624 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iunie 2024 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.