Anotimpul virozelor respiratorii

Anotimpul virozelor respiratorii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În fiecare toamnă, cabinetele medicilor de familie sunt luate cu asalt de persoane care acuză diverse afecţiuni caracteristice acestei perioade a anului.

Scăderea temperaturii, precum şi schimbarea presiunii atmosferice, sunt răspunzătoare pentru cele mai multe cazuri de afecţiuni ale aparatului respirator. Multe dintre ele ar putea fi evitate cu uşurinţă, dacă oamenii ar respecta un set de reguli simple, dar deosebit de eficiente în prevenirea virozelor şi a bronşitelor.

„Mai ales dimineaţa şi seara, oamenii ar trebui să ţină cont că afară este mai rece şi să se îmbrace corespunzător. Deşi cei mai expuşi la viroze respiratorii sunt copiii care nu au împlinit încă trei ani şi vârstnicii, nici celelalte categorii de vârstă nu ar trebui să trateze cu indiferenţă scăderea temperaturii.

Recomandăm consumul de fructe şi legume, pentru întărirea sistemului imunitar. Totodată, trebuiesc evitate băuturile de la frigider, pentru că favorizează apariţia răcelilor”, ne-a spus dr. Valentin Boldea, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

Dr. Boldea a mai subliniat şi pericolul la care se supun persoanele care iau medicamente fără a consulta un medic. Astfel, un medicament administrat greşit poate face mai mult rău decât bine.

Citit 1227 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.