Smârdan / Doar 3,8 kilometri de şosea asfaltată

Smârdan / Doar 3,8 kilometri de şosea asfaltată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comuna Smârdan este una dintre localităţile judeţului nostru care numără vreo 50 de drumuri comunale şi uliţe, fără a socoti drumul judeţean 251. Aşezarea situată la doar nouă kilometri de municipiul reşedinţă de judeţ are în componenţa sa satele Mihail Kogălniceanu şi Cişmele şi numără 5200 de locuitori.  Deşi aproape de oraş, la Smârdan nu toate  drumurile comunale sunt ca la oraş. Totuşi, în ultimul an, câteva artere centrale au fost asfaltate, celelalte pietruite, ceea ce a făcut ca faţa comunei să se schimbe. „Din toamna lui 2010 au fost asfaltaţi în satul vechi 3,8 kilometri de şosea, deşi necesităţile sunt mult mai mari. Am câştigat un proiect european care ne-a permis să îmbunătăţim puţin condiţiile de trai la Smârdan”, spune Costică Stroia, primarul comunei.

Lucrarea a fost executată efectiv din septembrie 2010 şi până zilele din urmă, când a fost făcută recepţia străzilor asfaltate. „Cei 2,5 milioane euro au prevăzut şi alte două lucrări importante pentru o aşezare aspirantă la confortul de la oraş. Am construit staţia de epurare a apei şi am realizat şapte kilometri de canalizare, lucrări necesare ca aerul şi importante pentru reţeaua  de alimentare cu apă de la Smârdan şi, parţial, din cele două sate componente”, adaugă Costică Stroia.

Cele 50 de artere interioare măsoară aproximativ 30 de kilometri. Sunt asfaltaţi doar 3,8 kilometri, restul drumurilor şi uliţelor comunale fiind doar pietruite, tot în această vară. Până ce vor fi şi acestea asfaltate va mai trece ceva timp, fiindcă fonduri locale nu prea sunt, iar banii europeni vor mai veni doar dacă va mai fi câştigat vreun proiect de către Primăria Smârdan...

Citit 4324 ori Ultima modificare Luni, 31 Octombrie 2011 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.