Concluzii la sfârşit de an - Raport de activitate al Centrului Regional Antidrog Galaţi

Concluzii la sfârşit de an - Raport de activitate al Centrului Regional Antidrog Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sala de conferinţe a Prefecturii Galaţi a găzduit luni prezentarea raportului de activitate pentru anul 2011 a Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Galaţi.  La întâlnire au fost prezenţi membri ai centrelor antidrog din Galaţi, Brăila şi Focşani, prefectul Paul Florea, angajaţi ai structurilor de combatere a crimei organizate din cadrul MAI, membri ai ONG-urilor şi reprezentanţi ai presei.

Prevenţia este prioritară

Aşa cum a reieşit din prezentări, angajaţii CPECA Galaţi privesc consumatorul de droguri ca pe o victimă. Majoritatea proiectelor desfăşurate la nivel local au în vedere prevenţia, axându-se pe informarea populaţiei cu privire la riscurile pe care consumul de droguri îl presupune. De la începutul anului 2011 şi până la sfârşitul lunii noiembrie, CPECA Galaţi a derulat 14 proiecte la nivel local, în care a avut loc o colaborare cu diferite instituţii de învăţământ. Pe lângă acestea, au fost implementate şi treisprezece proiecte cu răspândire naţională, desfăşurate în colaborare cu diverse ONG-uri sau cu alte instituţii ale statului.

Obiective pentru anul viitor

Pentru anul care va urma, CPECA Galaţi va avea în vedere o mai bună colaborare cu reprezentanţii cultelor, elaborarea unor studii ştiinţifice care să ajute la eficientizarea activităţilor de prevenţie şi a serviciilor de asistenţă la nivel local şi continuarea promovării serviciilor oferite de această instituţie în comunitatea locală. „Activitatea noastră are în vedere trei aspecte. Urmărim, în primul rând, reducerea cererii de droguri, prin activităţile de prevenire din şcoli, din cadrul familiei şi din comunitate. În al doilea rând avem în vedere reducerea ofertei de droguri şi, nu în ultimul rând, punem un accent deosebit pe colaborarea cu membrii societăţii civile şi cu ONG-urile”, ne-a declarat inspectorul de poliţie dr. Angela-Mihaela Ene, şeful Biroului Regional Antidrog Galaţi.

Citit 3647 ori Ultima modificare Luni, 12 Decembrie 2011 23:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.