Aniversare - Centenar cu simţul umorului

Aniversare - Centenar cu simţul umorului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au făcut o anchetă socială la acasă la Ene Tănase şi au aflat că sâmbătă, 17 decembrie, acesta a împlinit mult invidiata vârstă de 100 de ani.

„Pentru că noi ne ocupăm de bătrâni, am venit la domnul Ene cu ocazia împlinirii acestei frumoase vârste de 100 de ani. Am considerat că merită sărbătorită. Îi dorim „La mulţi ani şi multă sănătate!”, ne-a spus Petronelia Iliuţa, de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Ene Tănase spune că se simte bine la cei 100 de ani împliniţi sâmbătă, doar că au cam venit bolile: „Mai bine mă simţeam mai demult, dar atunci erau alte vremuri, unele normale. Acum nu mai sunt normale. Îmi aştept plecarea, dar nu în altă ţară, ci în sus, la Dumnezeu. Fiecare, cum îşi aşterne aşa doarme. Eu sunt mulţumit, am muncit, mi-am cumpărat o casă bună şi am trăit bine”. Ne-a mai spus că are amintiri frumoase acumulate de-alungul anilor, dar e mai important să ai fapte. Dacă are, nu le cunoaşte, sau le-a uitat pentru că sunt mulţi ani la mijloc şi a trecut prin foarte multe.E căsătorit cu doamna Floarea, (81 de ani) de jumătate de secol.

„Aveam nevoie de o fiinţă care îl cunoaşte pe Dumnezeu. Am întrebat-o şi a spus că da, aşa că am luat-o pe ea. Copii nu am avut, că nu a dat randament fabrica”, glumeşte centenarul. Deşi l-au mai părăsit puterile, Ene Tănase e jovial şi are un aer ştrengăresc, ţinându-ne în permanenţă cu zâmbetul pe buze. Cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani, din partea Direcţiei de Asistenţă Socială, sărbătoritul a primit o sticlă de şampanie şi un tort. Îi urăm şi noi „La mulţi ani!”.

Citit 924 ori Ultima modificare Duminică, 18 Decembrie 2011 23:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.