Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, la raport

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, la raport
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, inspectorul şef Ion Pleşu, comandantul Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă Galaţi, a făcut public bilanţul pe anul 2011 al instituţiei pe care o manageriază.

În prezenţa lui Paul Florea, prefectul judeţului Galaţi, a lui Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului şi a primarului Dumitru Nicolae, inspectorul şef a trecut în revistă numărul intervenţiilor şi activităţilor de prevenire în care a fost implicat ISU Galaţi pe parcursul anului 2011. La eveniment, pe lângă pompierii care au umplut sala Teatrului Muzical, a participat şi generalul Viorel Zaharia, fost comandat al ISU Galaţi.

Conform raportului de activitate, în cursul anului 2011 a crescut numărul incendiilor în gospodăriile populaţiei cu 14,24 la sută faţă de 2010, „ceea ce denotă pe de o parte că populaţia nu respectă toate măsurile de prevenire a incendiilor, iar pe de altă parte serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă care nu popularizează îndeajuns măsurile de prevenire şi nu execută controalele corespunzător”, se arată în raportul ISU.

De asemenea, raportul arată că se menţine numărul mare al incendiilor produse din cauza nesupravegherii focurilor deschise făcute în curţi, a neglijenţei cetăţenilor ca urmare a neverificării instalaţiilor electrice şi coşurilor de fum din propriile locuinţe, a nerespectării normelor specifice ce reglementează fumatul în locurile cu pericol potenţial de incendiu, a neverificării sistemelor de încălzire etc.

La finalul prezentării, inspectorul şef Ion Pleşu a trecut în revistă şi câteva dintre obiectivele anului 2012: „Ne dorim, în primul rând, îmbunătăţirea activităţii de prevenire în obiectivele cu aglomerări de persoane, cu mare afluenţă de public, din patrimoniul naţional, din obiectivele importante şi vulnerabile, depozite de mari valori, păduri, agricultură şi gospodăriile populaţiei”.

 

Citit 1011 ori Ultima modificare Joi, 19 Ianuarie 2012 23:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.