Transurb vrea să înfiinţeze traseul 35: Piaţa Centrală – Metro

Transurb vrea să înfiinţeze traseul 35: Piaţa Centrală – Metro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În sfârşit, s-ar putea rezolva doleanţa gălăţenilor din Valea Oraşului care din 2009 încoace se zbat pentru înfiinţarea unei staţii de autobuz la Spitalul CFR

Societatea de interes local Transurb a propus Consiliului Local modificarea traseul 15 (Intfor – Metro) şi înfiinţarea unui traseu nou, cu numărul 35, (Piaţa Centrală – Metro). Proiectul de hotărâre a ajuns deja pe masa aleşilor locali şi ar putea fi supus aprobării la viitoarea şedinţă ordinară. Modificările solicitate de Transurb se bazează pe analize economice, verificări pe teren, dar răspund şi necesităţilor de deplasare a populaţiei. Concret, Transurb doreşte fragmentarea rutei 15, în două trasee distincte: Piaţa Centrală – Intfor cu deviere pe la Spitalul CFR şi traseul 35, Piaţa Centrală – Metrou.

Directorul SC Transurb, Genica Totolici ne-a explicat că măsurile propuse vin în sprijinul călătorilor prin micşorarea timpului de aşteptare în staţii şi asigurarea unei frecvenţe optime a circulaţiei. „Mare parte dintre gălăţenii care locuiesc în Port îşi doresc să ajungă doar până în zona centrală, în Piaţa Centrală, şi sunt nevoiţi să aştepte autobuzul 15 care în acest moment parcurge un traseu foarte lung, până la Metro. De asemenea, avem mulţi gălăţeni care vor să ajungă în Arcaşilor şi care călătoresc tot pe acest traseu şi care nu vor să ajungă până în Port ci doar în Piaţa Centrală. Şi unii, şi ceilalţi sunt nevoiţi în acest moment să aştepte destul de mult autobuzul. În plus, vrem să răspundem şi multiplelor solicitări venite din Valea Oraşului şi să ajungem şi la Spitalul CFR. De aceea vrem să înfiinţăm traseul 35, pe care înainte îl acoperea tramvaiul 35”, ne-a declarat Genica Totolici.

Insistenţă şi perseverenţă

Reorganizarea traseului 15 răspunde insistenţei şi perseverenţei cu care anul trecut dl Angheluţă Ioniţă a tot bătut drumul de la Primărie la Consiliu Local şi înapoi la Primărie solicitând înfiinţarea unei staţii de autobuz pe traseul 15,  INTFOR-Metro. „Tot cartierul, mai mult de 100 de cetăţeni, din 2009 şi până în prezent,  am cerut şi ni s-a spus că nu se poate, că o să reorganizeze un alt traseu.  Noi dorim ca autobuzul 15 să nu mai stea la INTFOR la capăt şi să vină la Spitalul CFR. Asta este dorinţa celor din cartierul Valea Oraşului, pentru că suntem rupţi de legătura cu oraşul şi suntem destui oameni bătrâni şi bolnavi care trebuie să ajungem în diferite locuri din oraş”, insista dl Angheluţă Ioniţă. De partea lui s-au plasat şi medicii şi cadrele medicale Spitalului CFR.

Rutele


Conform propunerii Transurb, Traseul nr. 15 ar urma să parcurgă următoarea rută: Piaţa Centrală – strada Sf. Spiridon – strada Brăilei – strada Navelor – strada Portului – INTFOR – strada Ana Ipătescu – strada Al. Moruzzi (Spital CFR) – strada Dogăriei – strada Portului – strada Navelor – strada Domnească – strada Eroilor – strada Traian – Piaţa Centrală. Traseul nr. 35 va merge de la Piaţa Centrală pe strada Traian la Metro (şi retur). Pe traseul 15 va circula un singur mijloc de transport, pe 35, două.

Dacă transportul local se va reorganiza în acest fel, depinde, însă, numai de votul Consiliului Local.

 

Citit 7252 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2012 12:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.