Un gălăţean va fi operat graţie cititorilor ziarului "Viaţa liberă"

Un gălăţean va fi operat graţie cititorilor ziarului "Viaţa liberă"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În numărul din weekend al ziarului nostru vă aduceam la cunoştinţă cazul lui Panait Morun, un bărbat de 31 de ani din comuna Piscu, care are nevoie urgentă de o operaţie de extirpare a rinichiului stâng. În urmă cu un an Panait Morun a fost înjunghiat de un consătean. În urma acelui incident, în timpul căruia lama cuţitului i-a perforat rinichiul şi i-a despicat splina, medicii au fost nevoiţi să-i scoată splina. La nouă luni de la operaţie, timp în care starea de sănătate nu i-a permis lui Panait Morun să desfăşoare o activitate fizică care să-i confere o sursă de venit stabilă, medicii au hotărât că starea rinichiului atins de cuţit se deteriorase iremediabil, singura soluţie viabilă fiind extirparea acestuia.

Pentru că operaţia este una complexă, bărbatul nu o poate efectua decât la Bucureşti. Problema constă, însă, în lipsa mijloacelor materiale necesare pentru a o efectua. Costurile acesteia se ridică la aproximativ 1000 de lei, sumă pe care Panait Morun nu avea de unde să o strângă, având în vedere faptul că singura sursă de venit a familiei este pensia mamei.

Oameni cărora le pasă

Dovadă că articolul pe care l-am rezumat în rândurile de mai sus a avut efectul scontat este faptul că luni dimineaţă, la redacţie au venit două cititoare, care i-au oferit lui Panait Morun suma de care acesta are nevoie pentru operaţie.  Una dintre cititoare, Tanţa Lungu, de 63 de ani, a venit şi ne-a spus că a impresionat-o cazul acestui bărbat tânăr şi că doreşte să îi ofere suma de 1000 de lei, pentru a face posibilă operaţia. Gestul femeii este cu atât mai de admirat cu cât pensia sa şi a soţului ei ajung la valoarea pe care aceasta a donat-o. Cititoarea s-a oferit să-l sprijine în continuare pe Panait  Morun, până ce acesta va trece cu bine peste operaţie.

Cealaltă cititoare este tot o pensionară, care nu a dorit să-şi facă publică identitatea. Aceasta a lăsat la redacţie suma de 100 lei, spunând că a trecut şi ea printr-o operaţie similară, şi că-i doreşte bărbatului să se însănătoşească.

După ce suma necesară pentru operaţie s-a strâns, l-am anunţat pe Panait Morun, bărbatul începând deja demersurile pentru a putea pleca la Bucureşti. După ce a plătit suma restantă la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Galaţi, bărbatul a fost programat vineri dimineaţă, pentru a fi operat.

Citit 1648 ori Ultima modificare Luni, 23 Ianuarie 2012 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.