Inaugurarea Centrului de Documentare şi Informare la Şcoala Nr. 33

Inaugurarea Centrului de Documentare şi Informare la Şcoala Nr.  33
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, 23 ianuarie, la Şcoala Nr. 33 "Sf. Dumitru" din Galaţi a fost inaugurat Centrul de Documentare şi Informare, în cadrul unui program bilateral român-francez, prin care se vizează îmbunătăţirea şi optimizarea serviciilor de instruire ale şcolii şi ale comunităţii.

Lansat în toamna anului 1999, proiectul înregistrează progres şi rezultate notabile care pledează pentru valabilitatea lui. Punctele sale tari constă în promovarea unei pedagogii dinamice, în dezvoltarea atitudinii faţă de învăţare, în formarea spiritului de abordare a muncii în echipă, în atragerea tinerilor la informare şi cultură, în formarea unui cetăţean competitiv, adoptat la problemele lumii actuale prin intermediul vieţii şcolare etc. cadrele didactice şi cetăţenii vor avea la dispoziţie posibilităţi de cunoaştere a suporturilor tehnice (fond de carte, reviste, casete audio şi video, calculatoare conectate la internet, echipament de multiplicare, consumabile.

"Prin înfiinţarea acestor centre de documentare şi informare, biblioteca şcolară devine un univers foarte atractiv, în sensul înnoitor al cuvântului, pe lângă cel clasic", a apreciat prof. Iulian Ciobanu, directorul Şcolii Nr. 33. Bibliotecara Olimpia Sava, cunoscut autor de cărţi pentru copii, a făcut oficiile de gazdă, asistată de prof. Constantin Rotaru, mereu aproape de Limba Română şi de formele ei de cultivare, de directorul adjunct prof. Constanţa Hârjoghe şi de multe dintre cadrele didactice prestigioase ale şcolii.

Slujba religioasă a preoţilor Gelu Aron şi Meluţă Lupu a consfinţit starea de interes pentru eveniment a celor prezenţi: elevi, cadre didactice, părinţi, invitaţi. Să fie într-un ceas bun!

Citit 1173 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.