Reabilitarea termică, la modă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reabilitarea termică a fost unul dintre punctele forte de pe lista promisiunilor PD-L. L-am întrebat pe deputatul democrat-liberal Mircea Toader cum vede rezolvarea acestei probleme spinoase, de care s-a ocupat personal.

„Fondurile care se alocă pentru aşa ceva sunt de zece ori mai mari. În principiu, bugetul de stat va acorda 50 la sută, 30 la sută va acorda administraţia locală şi 20 la sută locatarul sau asociaţia. Datorită reabilitării termice valoarea facturii de căldură scade cu circa 30 la sută.

Vom face nişte proiecte tip, pentru a nu ajunge să avem diferenţe mari de preţuri. După socotelile mele ar dura cam zece ani un program de reabilitare pe toată ţara şi asta înseamnă 1,2 milioane locuri de muncă şi un consum de materiale specifice, produse numai în România: ciment, polistiren.

Vreau ca această reabilitare să intre în corelaţie cu mansardarea blocurilor, care rezolvă şi problema locuinţelor. Totodată vom încerca să intrăm şi în zona subsolurilor. Noi avem deja în buget prevăzute peste 100 de milioane de lei pentru reabilitare termică. Important este să nu ne ducem pe şmecherii şi ciubucărie.

În şapte, opt, 15 ani toate investiţiile se amortizează şi am rezolvat patru probleme: scade consumul energetic şi poluarea, se creează locuri de muncă, scade factura la întreţinere şi blocul arată civilizat”, a spus Toader.

Citit 1384 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.