Cătălina vrea o copilărie normală

Cătălina vrea o copilărie normală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cătălina Lăcrămioara Alexandru are doar 12 ani, şi suferă de scolioză toracolombară dextroconvexă cu cibozitatem, în formă gravă, care necesită o intervenţie chirurgicală urgentă. Până să se decidă să apeleze la această soluţie extremă, familia a încercat să remedieze boala unicului lor copil prin purtarea corsetului timp de 20 de ore pe zi şi prin şedinţele dese de kinetoterapie, care n-au avut însă nici un rezultat. Pe zi ce trece, din cauza deformării cutiei toracice, încep să-i fie afectate în mod vizibil şi organele interne. Mama sa, Valerica Alexandru, susţine că fata are dese crize de sufocare prin somn, motiv pentru care o păzeşte mai ceva ca pe un bebeluş.

Cătălina a avut de mică probleme de sănătate, motiv pentru care lumea halatelor albe a spitalelor îi este arhicunoscută. „Suferă de această deformare a coloanei de mai mult timp. Pentru că este destul de vizibilă, am avut noroc de faptul că atât învăţătoarea ei, Lia Filip, cât şi diriginta Florentina Stoian au ştiut să-i determine pe colegi s-o îndrăgească şi s-o ajute, nu s-o condamne pentru un lucru de care nu este vinovată. O afectează foarte mult, pentru că este fată şi-şi doreşte să aibă o viaţă normală. Este la vârsta când se descoperă pe sine şi ceea ce vede în oglindă nu se potriveşte cu visurile pe care şi le face pentru viitor. Mi-a spus că îşi doreşte foarte mult să devină medic şi să vindece copiii bolnavi, aşa cum e ea”, povesteşte Valerica Alexandru, mama fetei. Aceasta ne-a povestit că pentru fiica sa intervenţia va fi destul de complicată, întrucât vor fi necesare periodic incizii, fiindcă fata este în creştere.  

Întrucât intervenţia chirurgicală pe coloană pentru montarea unei tije metalice necesită o sumă destul de mare, aproximativ 10.000 euro, bani de care familia nu dispune, s-a deschis un cont în lei , RO96RZBR0000060014086169, la RAIFFEISEN BANK, sucursala Galaţi, pe numele Valerica Alexandru. De asemenea, puteţi veni şi la sediul redacţiei „Viaţa liberă” sau puteţi  lua direct legătura cu familia la telefon 0740292509.

Citit 3126 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2012 14:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.