Planuri pentru 2012 - Investiţii în pieţele Galaţiului
Foto: Foto: Gabriel Kolbay

Planuri pentru 2012 - Investiţii în pieţele Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sistem de supraveghere video în piaţa din Ţiglina I, sistem audio pentru fond muzical şi reclame în hala de produse industriale din Piaţa Centrală, sistem de climatizare în hala agroalimentară din Piaţa Ţiglina I şi Piaţa Micro 39, centrală termică în complex I.C. Frimu, sunt doar câteva dintre investiţiile propuse în acest an de SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare.

Programul de investiţii mai cuprinde extinderea spaţiilor comerciale din Hala Veche şi din Piaţa Micro 19, închiderea platformei acoperite din Piaţa Micro 14, dotări cu vitrine frigorifice, tarabe, aparate de aer condiţionat, modernizarea unor spaţii comerciale de depozitare, reparaţii la acoperişuri, trotuare şi alei. Toate acestea se vor realiza din surse proprii şi din surse atrase. Singura investiţie cu bani de la bugetul local este modernizarea Pieţei Micro 39. A fost aprobat şi proiectul de modernizare a Pieţei din Micro 17. Tot acest program a cărui valoare se ridică la 5,7 milioane de lei a fost votat de Consiliul Local odată cu bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2012 şi estimările pentru următorii doi ani.

Buget chibzuit

Directoarea economică a societăţii, Viorica Sandu ne-a declarat că bugetul acestui an este unul realist, bine judecat. „Nu ne-am mai permis nicio marjă de eroare dată fiind legislaţia în vigoare potrivit căreia orice depăşire a cheltuielilor pe structură va fi sancţionată. Ca urmare, am gândit de două ori înainte de a trece propunerile în buget. Este un buget cu aproape 3 la sută mai mare decât realizat din 2011. Pentru că am avut profit în 2011, legea ne-a permis o creştere a fondul total de salarii cu trei la sută faţă de anul trecut”, ne-a declarat directoarea economică.

Cifrele vorbesc

Conform bugetului votat, societatea şi-a propus în acest an veniturile în sumă totală de 19 milioane de lei. Cheltuielile propuse pentru anul 2012 sunt de 18,8 milioane de lei, iar profitul este estimat la 140.000 de lei. Cheltuielile cu personalul depăşesc 8 milioane de lei, din care numai salariile brute sunt 6,1 milioane de lei. Nu mai puţin de 77.000 de lei sunt alocaţi la fondul de salarii aferent directorului Eugen Zaharia. La finele anului vor rămâne tot 386 de angajaţi. Câştigul mediu lunar pe salariat este de 1.477 de lei.

În 2012 şi 2013 bugetul este prognozat să crească ajungând la 20 de milioane de lei venituri şi 19,8 milioane cheltuieli, iar profitul – 148.000 de lei.

Citit 2385 ori Ultima modificare Duminică, 19 Februarie 2012 14:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.