Preţurile au îngheţat la înălţime
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Preţurile au îngheţat la înălţime
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cum cele mai multe drumuri s-au deszăpezit de zile bune, tarabele din pieţe s-au umplut din nou cu de toate. În acest weekend, nu ducem lipsă de nimic: avem şi fructe de toate soiurile şi legume, inclusiv din cele văratice, cum ar fi salata sau ridichile. Din păcate, iarna grea n-a reuşit să înmoaie preţurile.

Kilogramul de ardei graşi se dă doar pe alocuri cu mai puţin de 9 lei. Nici dovleceii nu se ieftinesc şi continuă să se vândă, de mai bine de o lună, tot cu 9 lei kilogramul. Şi mai scumpe sunt ciupercile mari: 9,5 lei. Căpăţânile verzi şi ţiplate de broccoli se dau cu 8 lei, iar cele de varză, cu 2 lei. Doar cartofii au rămas ceva mai accesibili, la preţul constat de 1 leu. Ceapa e 1,5 lei, iar pe rădăcinoase indispensabile pentru supe sau ciorbe veţi plăti 3 lei, 4 lei sau 5 lei. Preţul morcovului a rămas la 2 lei, la fel ca şi în săptămânile trecute.

Căpăţânile de salată cu frunze veline sau creţe costă 2 lei bucata şi vă aşteaptă aliniate lângă legăturile de ridichi pe care le puteţi cumpăra la acelaşi preţ. Au reapărut, la preţul de 7 lei, castraveţii mici şi tare asemănători cu cei care vara nu costă mai mult de 1,5 lei. Kilogramul de roşii valorează, în opinia comercianţilor, între 6 şi 7 lei.

Preţul clementinelor a mai crescut cu 50 de bani şi a ajuns acum la 4 lei kilogramul. La 3,5 lei găsiţi portocale mari şi pere mici. Pofta de  gutui vă va costa 4,5 lei, iar cea de struguri 3,5 lei. Accesibile sunt şi fructele de grapefruit, care nu costă mai mult de 3,3 lei.  Bananele care păreau să fi ajuns mâncarea săracului se dau acum cu 7 lei.  Ba au apărut şi curmale, pe care trebuie să plătiţi 8 lei.

Marfa este, deci, pe alese. Întrebarea e câţi gălăţeni mai reuşesc să-şi umple sacoşele, la astfel de preţuri. 

Citit 1220 ori Ultima modificare Vineri, 17 Februarie 2012 19:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.