Numărul infecţiilor respiratorii, în uşoară scădere

Numărul infecţiilor respiratorii, în uşoară scădere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În săptămâna 13 – 19 februarie 2012, la nivelul judeţului Galaţi au fost înregistraţi 2850 de pacienţi cu infecţii respiratorii acute. 74 dintre aceştia au avut nevoie de spitalizare pentru tratament intensiv. Faţă de săptămâna 6 – 12 februarie, când s-au înregistrat 3056 cazuri de viroze poate fi remarcată o uşoară scădere.

Şi numărul cazurilor de pneumonie a scăzut sensibil faţă de săptămâna 6 – 12 februarie, ajungându-se de la 423 de cazuri, la 405, în săptămâna precedentă. 147 dintre pacienţii cu pneumonie au fost internaţi, ei fiind ţinuţi sub supraveghere medicală.

„Faţă de celelalte perioade monitorizate în acest sezon rece, săptămâna trecută nu a fost semnalat niciun deces care să aibă legătură cu infecţiile respiratorii. Am avut şi două suspiciuni de gripă, care au fost infirmate de Institutul Cantacuzino”, ne-a informat dr. Valentin Boldea, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi.

Dr. Boldea pune scăderea numărului cazurilor de răceală din această perioadă pe seama apropierii primăverii şi a încălzirii uşoare a vremii. Totuşi, persoanele predispuse la a dezvolta astfel de afecţiuni sunt sfătuite să poate îmbrăcăminte adecvată şi să evite aglomeraţiile.

Citit 1278 ori Ultima modificare Joi, 23 Februarie 2012 16:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.