Căutătorii de "comori" dau bătăi de cap

Căutătorii de "comori" dau bătăi de cap
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Un cititor ne-a sesizat o problemă cu care se confruntă cei care locuiesc pe strada Podul Înalt. Acesta susţine că sunt câteva persoane care vin şi răscolesc gunoaiele împrăştiindu-le, ba chiar în zilele mai friguroase fac şi focul pentru a se încălzi, afumând astfel întregul cartier.  La prânz, când am fost noi la locul cu pricina, nu erau foarte multe gunoaie nici în jur, nici în tomberoane, semn că fuseseră golite recent. În schimb, câteva persoane păzeau aceste ghene, alături de saci uriaşi plini cu sticle de plastic. Locatarii blocului T8B de lângă tomberoane spun că aceşti oameni fac parte din aceeaşi familie şi stau în permanenţă acolo. „Cei de la Ecosal vin de două ori pe zi şi strâng gunoaiele.

Dar acolo este o familie care stă lângă tomberoane de dimineaţă până seară. Scormonesc, nu ştiu ce fac ei acolo şi pun în căruţă resturi sau sticle de plastic. Unii oameni se tem de ei atunci când duc gunoiul şi îl pun alături sau unde apucă. Când era foarte frig, nu îi vedeam, dar acum păzesc pubelele toată ziua”, ne spune o locatară de la parterul blocului. Nemulţumit s-a arătat şi un bărbat care locuieşte în acelaşi bloc: „Este mizerie şi numai din cauza lor. Eu abia am ieşit din spital şi nu pot să merg să le spun nimic. Dar poliţia ce face?”, ne spune acesta.

Din nefericire, acesta nu este singurul caz. Aproape în tot oraşul ghenele de gunoi sunt păzite de astfel de oameni care răscolesc şi împrăştie resturile menajere. Cine şi când va lua măsuri?

Citit 1340 ori Ultima modificare Joi, 29 Martie 2012 23:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.