PROSELF – şomerii se vor ajuta singuri

PROSELF – şomerii se vor ajuta singuri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a lansat vineri Centrul Self-Service, înfiinţat în cadrul proiectului PROSELF (Promovarea serviciilor de tip Self service), menit să uşureze accesul la informaţii atât şomerilor, cât şi agenţilor economici. "Prin intermediul centrului, sunt puse la dispoziţia acestora calculatoare, o bibliotecă fizică şi una virtuală, touchscreen-uri, astfel încât să se informeze singuri cu privire la locurile de muncă disponibile, la oportunităţile de orientare, formare şi dezvoltare profesională din România, dar şi din Europa", a explicat Mihaela Ioan, responsabil judeţean PROSELF. Centrul este implementat în 47 de agenţii teritoriale din ţară şi vizează modernizarea şi flexibilizarea sistemului de furnizare a serviciilor publice de ocupare.

Informaţii calde pe monitor

Astfel, şomerii au la dispoziţie un monitor pe ecranul căruia sunt rulate toate informaţiile cu privire la locurile de muncă disponibile atât din Galaţi, cât şi din Tecuci, la cursurile de formare profesională sau alte anunţuri, cum ar fi bursele locurilor de muncă. De asemenea, pot utiliza şi calculatoarele pentru întocmirea unui CV şi apoi printarea acestuia. Cu ajutorul touchscreen-ului pot căuta singuri informaţiile de care au nevoie. De exemplu, dacă vor să caute un anumit loc de muncă, trebuie doar să tasteze primele caractere ale respectivei funcţii şi imediat vor fi afişate toate posturile libere.

Viza de şomaj, acum electronică

Persoanele înregistrate la AJOFM vor avea la dispoziţie şi o aplicaţie prin care se pot autentifica cu propria amprentă. Astfel, acestea vor marca viza lunară de şomaj sau vor primi informaţii personalizate despre indemnizaţie - plăţi anterioare sau rămase.

Citit 2475 ori Ultima modificare Vineri, 30 Martie 2012 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.