De ziua lor, jandarmii lasă armele şi plantează copaci pe Faleză

De ziua lor, jandarmii lasă armele şi plantează copaci pe Faleză
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În avampremiera zilei de 3 aprilie, când Jandarmeria Română va aniversa 162 de ani de existenţă, militarii structurii de la Galaţi vor marca într-un alt mod această sărbătoare. În acest an, conducerea Jandarmeriei Galaţi renunţă la tradiţionalele demonstrative, Porţi Deschise şi la Cupa presei la tir pentru o activitate diferită: popularea falezei inferioare a Dunării cu platani, acţiune la care sunt aşteptaţi peste 80 de angajaţi instituţiei, alături de familiile lor. 100 de puieţi au fost puşi la bătaie, startul urmând să fie dat la ora 9.00, în zona Tercere Bac.

"Motivele care ne-au determinat să derulam această activitate sunt unele simple: pentru că iubim natura, pentru că ea are nevoie de sprijinul nostru, pentru că, peste ani, copiii sau nepoţii noştri se vor plimba printre platanii sădiţi de ei împreună cu părinţii lor jandarmi. Scopul este de a încuraja plantarea copacilor, deoarece, indiferent de motiv, fiecare pom sădit aduce beneficii tuturor locuitorilor acestui oraş", ne-a declarat cpt. Costin Barbu, purtătorul de cuvânt al I.J.J. Galaţi.

Nu este pentru prima dată când jandarmii gălăţeni plantează copaci. Ei au mai participat şi la campania „România prinde rădăcini”, dar au sădit pomi şi la sediul unităţii. Acestei activităţi i s-au alăturat, în cadrul sărbătorilor Zilei Jandarmeriei, concursuri de tir individual şi pe echipe, de tenis de masă şi şah, unde au participat jandarmi din structurile I.J.J. Galaţi.

Citit 1436 ori Ultima modificare Vineri, 30 Martie 2012 23:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.