Pentru o soartă mai bună a CÂINILOR/ Ilie Zanfir, la a patra ADOPŢIE

Pentru o soartă mai bună a CÂINILOR/ Ilie Zanfir, la a patra ADOPŢIE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Directorul Bibiliotecii V.A. Urechia, consilierul local Ilie Zanfir, a devenit, la începutul lunii august, „părintele” celui de-al patrulea căţel, după ce l-a adoptat la distanţă pe Nero, din padocul Serviciului Public Ecosal. Ilie Zanfir nu este prima oară când face un astfel de gest, fiind, după cum spuneam, la a patra adopţie.

„Eu am mai adoptat încă trei câini, John şi Mary, câinii pe care i-am adus şi îi creştem în curtea interioară a Bibliotecii, şi Azorel, a cărui locuinţă este acum la Vânători, la părinţi”, ne-a spus profesorul Zanfir.

Consilierul plăteşte 141,36 de lei de lună pentru întreţinerea lui Nero la adăpost, acesta având privilegiul unei cuşti separate. „Mi-a plăcut foarte mult. Este negru, cu puţin alb pe bot, pe coadă şi pe piept. Este castrat. Trec cam de trei ori pe lună pe la el, îi duc garf. Mi s-a părut o metodă modernă, această adopţie la distanţă, am vrut să o verific. Ai o satisfacţie enormă când ştii că ai mai adus o fiinţă în familie. Şi soţia mea, fiind profesoară de biologie, este încântată”, ne-a povestit consilierul local.

Ilie Zanfir este singurul consilier, dar şi primul cetăţean, care a recurs la adopţia la distanţă a unui căţel, pentru că a vrut condiţii mai bune pentru acesta. „Cred că ONG-urile ar trebui să se implice mai mult în adopţii. La vorbe ne pricepem, este mai greu să trecem la fapte. Eu sper, prin opţiunea mea, să-i încurajez şi pe alţii să adopte la distanţă, pentru că se reflectă imediat în condiţiile de cazare”, a încheiat consilierul local.

Citit 2763 ori Ultima modificare Vineri, 05 Septembrie 2014 19:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.