Piaţa muncii - A crescut numărul de şomeri

Piaţa muncii - A crescut numărul de şomeri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

În ciuda semnelor relativ pozitive la nivelul indicatorilor macroeconomici, criza la nivel social rămâne încă o problemă extrem de serioasă. Acest lucru se poate vedea inclusiv din dinamica forţei de muncă. Iar din acest punct de vedere, luna martie nu a adus nimic bun.

Potrivit datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică, numărul şomerilor estimat pentru luna martie este la nivel naţional de 735.000 de persoane, în creştere atât faţă de luna precedentă, cu 20.000 de mii de persoane, cât şi faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cu 39.000 de persoane. De asemenea, datele statistice pun în evidenţă faptul că rata şomajului în rândul bărbaţilor este de opt la sută, cu 1,2 puncte procentuale mai mult decât rata şomajului în rândul femeilor (6,8 la sută).

Pe categorii de vârstă, pentru persoanele adulte (25-74 de ani), rata şomajului a fost estimată la 5,7 la sută, fiind 6,3 la sută în cazul bărbaţilor şi cinci la sută în cel al femeilor. De altfel, această categorie de vârstă deţine ponderea din totalul şomerilor, cu un procent de 70,3 la sută.

Citit 1060 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Mai 2012 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.