Microbuzele fac staţie unde le tună şoferilor!

Microbuzele fac staţie unde le tună şoferilor!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prin noul regulament, şoferii şi-au schimbat hainele, dar năravul, ba! * Viceprimarul Ciumacenco spune că nu este personal suficient pentru a-i amenda pe şoferi * În acest timp, gălăţenii fac echilibristică periculoasă pe şosea… *

Deşi a trecut ceva vreme de la modificarea regulamentului privind condiţiile de transport public, unele lucruri pare că nu se vor schimba niciodată. Nu contează foarte mult că şoferii de pe microbuze au îmbrăcat frumoasele cămăşi albastre – elegante, într-adevăr – dacă o dată cu noile haine nu şi-au schimbat şi năravul.

Iar una din metehnele şoferilor de microbuze – evident, nu a tuturora, pentru că încă mai sunt o grămadă de şoferi de ispravă – este aceea de a opri maşina oriunde… Nu contrează nici semnele de circulaţie care interzic opririle, nu contează – sau contează prea puţin – faptul că pe stradă s-ar putea afla un poliţist, nu contează nimic: dacă şoferul vrea să oprească acolo unde îi vine, opreşte şi gata!

Problema este că, în unele cazuri, staţionările pe care le fac şoferii de microbuze îi pun pe călători în periculoasa ipostază de a coborî din maşini chiar pe stradă, în faţa gărduţurilor metalice care (apropo!) chiar din acest motiv au fost montate: ca pietonii să nu mai ajungă, aiurea, pe carosabil!

Situaţii de această natură se întâlnesc la staţia CEC din Ţiglina, unde majoritatea microbuzelor fac staţie în faţa gărduţului metalic, dar şi la General, sau la Lupul de Mare… La fel cum pasagerii care coboară se văd nevoiţi să aterizeze direct în gărduţ, cei care doresc să urce în microbuz trebuie să facă o adevărată echilibristică, strecurându-se între maşini şi gard!

Singurii vinovaţi sunt în acest caz şoferii. Viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco recunoaşte problema, dar spune că Primăria nu prea are soluţii:

„În urma reducerilor de personal, la departamentul de control trafic mai lucrează doar trei oameni cu tot cu şef şi practic este imposibil să faci faţă cu aşa un personal redus. Cât priveşte poliţiştii comunitari, dacă sunt la faţa locului, şoferii respectă şi nu mai opresc în gărduţuri, însă cum pleacă poliţiştii, cum opresc iar acolo… Aşteptăm cu speranţă să apară legea poliţiei  locale, pentru a putea să-i amendăm pe cei care opresc maşinile aşa”.

Problema este că până la apariţia legii respective s-ar putea întâmpla o tragedie. Cine ar răspunde în cazul în care un pasager dintr-un microbuz ar cădea, pe şosea, în faţa gărduţului unde l-a lăsat maşina? 

Ca să nu apară astfel de drame, doar pasagerii singuri se pot feri, cerându-le şoferilor să oprească doar în staţii şi respectând locul special amenajat pentru aşa ceva.

Citit 1659 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.