Cum să trăieşti bine la bloc!

Cum să trăieşti bine la bloc!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ca să ne demonstreze că noi singuri suntem responsabili de calitatea vieţii la comun, un şef de scară dintr-un bloc de pe strada Siderurgiştilor ne-a oferit propria sa reţetă a succesului

Viaţa la bloc poate fi şi frumoasă, ne spune Doru Saigiu (FOTO 2), unul dintre cititorii „Vieţii libere”. Gălăţeanul despre care vă vorbim - şef de scară la blocul SD10B, de pe strada Siderurgiştilor - ne-a invitat în propriul său apartament, zilele trecute, ca să ne arate cum poate un gălăţean să gospodărească o scară de bloc.

„Putem să trăim şi bine, ne spune Doru Saigiu, atâta timp cât ne dăm interesul şi încercăm să vedem că trebuie să avem grijă şi de spaţiul comun. Responsabilitatea noastră nu se termină imediat ce am păşit peste prag, afară din apartament”. Cititorul  nostru are 45 de ani şi locuieşte din 2003 la SD10B, împreună cu soţia şi fiica măritată de curând. 

Antenele de telecomunicaţii  – sursă sigură de venit

Cum au procedat locatarii de la SD10B ca să-şi poată gospodări scara fără să scotă bani din buzunar? Şi-au închiriat terasa de la ultimul etaj unei firme de telefonie mobilă care şi-a plasat antene în respectivul perimetru.

Evident, firma plăteşte chirie asociaţiei de proprietari. „Folosim banii pentru toate cele necesare pe scară”, spune cititorul nostru. Ce-i drept: mare parte din bloc a fost deja izolat termic, uşa de la intrare e din termopan şi scara beneficiază, evident, de interfon.

Detalii care ne fac viaţa frumoasă

Doru Saigiu ne spune că a avut grijă personal ca pe scară de bloc pe care o administrează să fie flori şi tablouri. „Totul e să facem ceva, să ne placă să ne implicăm. Când m-am mutat în bloc, uşile de la intrare erau acoperite cu tablă”.

„Acum toată scara arată frumos. E drept că e nevoie şi de destulă muncă. Merg la uşa fiecărui locatar şi mă ocup de ceea ce trebuie, dar iată că rezultatele se văd”, ne spune gălăţeanul.

Are, de altfel, toate motivele să fie mândru. Oamenii care să se dedice unor astfel de cauze sunt flori rare, în ultima vreme.

Citit 2940 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.