Şerpii şi căpuşele fac legea în parcul de lângă Selgros
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Şerpii şi căpuşele fac legea în parcul de lângă Selgros
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parcul din apropierea Selgros Galaţi este unul pustiu. Nu pentru că este închis sau neamenajat, ci pentru că este plin de căpuşe şi, spun locatarii din apropiere, au fost văzuţi şi şerpi sub buruienile mai înalte de un metru. Parcul a fost inaugurat în vara anului trecut, proiectul fiind finalizat după expirarea termenului. Când am fost să vedem care e situaţia, la orele amiezii, acesta era complet gol. Din ceea ce ne-au spus câteva locatare, părinţii nu îşi mai lasă copiii să se joace în acel parc, de când a fost un caz grav de muşcătură de căpuşă şi după ce au fost văzuţi şi şerpi.

Două săptămâni de chin

„Mă jucam, am alunecat şi am căzut în iarbă. Căpuşa am văzut-o a doua zi, când m-am trezit. M-a muşcat de gât. Mama s-a speriat, nu ştia ce să facă şi a tras-o, dar a rămas capul. După aia, m-au dus la repede la spital, pentru că s-a infectat”, ne spune Răzvan, un băieţel de opt ani.

„S-au speriat părinţii lui pentru că i s-a infectat locul în care a fost muşcat. L-au operat medicii şi timp de vreo două săptămâni, l-au dus în fiecare zi la spital pentru tratament.

S-a întâmplat imediat după vacanţa de Paşti. Acum nu se mai joacă niciun copil în parc pentru că părinţilor le e frică. Ar trebui să aibă mai multă grijă de el pentru că, de anul trecut, nu se mai ocupă nimeni. Şi stă aşa, pustiu”, ne spune Aurica Neştian, bunica băiatului.

Lenuţa Toma are un căţel şi îl plimbă des prin parc: „Mergeam cu căţelul de multe ori şi se speria de ceea ce vedea în tufiş. Ştiam că e şarpe, că nu e prima oară când întâlneşte unul. Înainte să amenajeze parcul, şerpii erau şi prin copaci. Acum se ascund sub buruienile astea pe care nu le mai taie nimeni, nu ştiu de ce”, ne spune aceasta.

Petrica Benea nu a văzut şerpi, dar în fiecare seară îşi curăţă căţelul de căpuşele căpătate din tufişurile parcului: „În fiecare an a fost problema asta. Anul trecut, au tuns iarba, şi era mai bine. Acum nu se mai ocupă nimeni”, explică aceasta.

Primăria evită răspunsul

În mod normal Primăria ar trebui să se ocupe de acest parc. Am luat legătura cu Nicoleta Manole, purtătoarea de cuvânt. Aceasta ne-a spus că parcul este făcut cu fonduri europene şi nu ar trebui să fie probleme în privinţa stării acestuia, iar în privinţa căpuşelor şi a şerpilor, a promis că revine cu informaţii după un sfert de oră. Timpul s-a scurs, iar aceasta nu ne-a mai răspuns la telefon, nici pe cel mobil, nici pe cel fix.

Aşteptăm cu interes o reacţie măcar în zilele următoare, mai ales că pe data de 15 mai expiră termenul acordat de Direcţia de Sănătate Publică pentru dezinsecţie.

Citit 5651 ori Ultima modificare Vineri, 11 Mai 2012 20:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.