Apel umanitar - Ştefan trebuie salvat!

Apel umanitar - Ştefan trebuie salvat!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Singurul meu copil are leucemie”, aşa şi-a început povestea, cu vocea tremurândă, un tată disperat. Ştefan Paraschiv e un băieţel de şapte ani şi în urmă cu câteva luni a fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică L1 (FAB) cu celule T, forma cu risc crescut.

„Am observat că avea nişte ganglioni micuţi la gât. L-am dus la urgenţe, după care ne-au trimis la Spitalul de Boli Infecţioase. A stat acolo internat câteva zile şi l-a transferat la Spitalul de Copii. Apoi ne-au trimis la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti. Primul set de tratament cu citostatice şi-a făcut pe jumătate efectul. Acum e la al doilea set. Tot ce ştim este că un an de zile trebuie să fie internat. El e acum la Bucureşti cu mama lui. E la pat pentru că are nevoie de ajutor chiar şi pentru a merge la toaletă”, ne spune tatăl băiatului, Neculai Paraschiv.

Fiind singurul lor copil, îl iubesc ca pe lumina ochilor şi au încercat mereu să îi ofere tot ce au avut mai bun. Pentru a-şi permite cheltuielile venite o dată cu nenorocirea, tatăl are două servicii şi lucrează ziua întreagă. „Am cheltuit foarte mulţi bani până acum. Deşi tratamentul nu îl plătim, soţia trebuie să plătească spitalizarea pentru că stă cu el. Dar el a fost şi la regim. De aceea, când dorea ceva, mama lui cobora şi îi cumpăra ce voia el. Pentru că nici nu mănâncă din cauza tratamentului”, mai explică acesta.

Până nu demult, băieţelul era vioi, foarte entuziasmat că urma cursuri de karate şi nu obosea niciodată. „Îşi dorea demult o bicicletă. Nu am avut bani să îi cumpăr, aşa că am împrumutat una şi i-am spus zilele trecute. Era foarte bucuros. Mă întreba: „Tată, când vin acasă, mergem la ţară să mă întrec cu copiii în cursele cu bicicleta?” Eu îi spuneam că trebuie să aibă răbdare, că trebuie să se facă bine”, mai spune Neculai Paraschiv.

Singura lor speranţă este ca Ştefan să plece din ţară pentru a beneficia de tratament de specialitate. Cei care doresc să ajute această familie cuprinsă de durere, ne pot contacta la redacţie. De asemenea, pot dona în contul RO17RNCB0141032429640002, deschis la filiala BCR Galaţi.

Haideţi să-l ajutăm pe Ştefan să lupte cu boala!

Citit 2100 ori Ultima modificare Joi, 31 Mai 2012 10:33

2 comentarii

 • postat de roxy
  Miercuri, 01 August 2012 14:56
  Dumnezeu sa il ierte pe Stefan:( ... se pare ca nu a mai rezistat pe aceasta lume:( ... condoleante din partea colegilor lui de karate:( ... RIP
  0
  0
  Raportează
 • postat de Florin Sechila
  Vineri, 01 Iunie 2012 19:33
  I-L cunosc foarte bine pe STEFAN, e elev la scoala generala nr.31 din Micro 38, elev la d-na invatatoare Cruceanu care a stiut sa ne mobilizeze pe noi parintii si am ajutat cum am putut noi alergand prin magazine, prin piete si prin scoli. Va rugam sa nu treceti cu vederea si daca nu puteti a-l ajuta financiar si aveti un pont, nu treceti cu vederea. Contactati familia Paraschiv la telefon 0745681850. Va multumim.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.