Mitică Dudău va conduce Inspectoratul Şcolar

Mitică Dudău va conduce Inspectoratul Şcolar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După mai bine de o lună de negocieri, zvonuri şi presupuneri, în sfârşit se ştie cine va conduce Inspectoratul Şcolar Judeţean. PD-L l-a nominalizat pe fostul inspector general-adjunct – Mitică Dudău.

Având în vedere că în „candidatura” anterioară acesta s-a descurcat mai mult decât onorabil, trebuie să recunoaştem că PD-L s-a gândit îndelung, dar a ales, în final, un om cu experienţă care a şi confirmat că se poate descurca în această funcţie.

Aproape sigur că inspectoarea general-adjunctă Laura Marin îşi va păstra postul. Pentru cel de-al doilea fotoliu de „secund” nu s-a stabilit încă nimic.

Printre posibilii candidaţi se numără Luminiţa Cobzaru – profesoară de informatică la CNVA, Elena Onu – fostă inspectoare de fizică, managera Liceului Particular „D. Cantemir” sau Dumitru Turcescu – director adjunct la Grupul Şcolar Căi Ferate.

Numirea celui de-al doilea adjunct va avea loc, însă, abia după ce Mitică Dudău se va reinstala la ISJ.

Actualul inspector general Vasile Ciuchină (ocupant al funcţiei prin concurs)  susţine că nu ştie deocamdată nimic şi că nu i s-a pus în vedere să părăsească postul. „Nu s-a numit nici secretarul de stat în minister. Şi nici prefectul de Galaţi. Cred că mai durează până se va lua vreo decizie în acest sens”, spune actualul şef al ISJ, care pare să trăiască departe de lumea dezlănţuită a numirilor politice.

Citit 3083 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.