Două licee sponsorizează Guvernul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La începutul anului şcolar 2008-2009, Guvernul dădea o lege menită să-i ajute pe elevii din mediul rural capabili de performanţe. Prin acest act normativ se stabilea că în fiecare judeţ se va înfiinţa câte o clasă a V-a cu bursieri ai Guvernului.

Cum selecţia elevilor a avut loc după începerea anului şcolar, la Galaţi nu au prea fost candidaţi care să schimbe uliţa satului cu un liceu de elită. Aşa se face că, în loc de o clasă întreagă, la CNVA au ajuns doar doi elevi din rural capabili de performanţă: Adrian Piciu din Tudor Vladimirescu şi Roberto Olaru de la Brăhăşeşti.

După apariţia legii, Guvernul ar fi trebuit să elaboreze o metodologie prin care să precizeze sursele de finanţare pentru cazarea şi masa acestor elevi. Pentru că ministrul Adomniţei a fost demis şi înlocuit cu Anton, care apoi a fost şi el schimbat cu Ecaterina Andronescu, normele nu au apărut nici în ziua de astăzi.

Cel mai grav a fost pentru oraşele unde s-a reuşit realizarea unei clase întregi. La Galaţi, cei doi elevi demni de toată lauda s-au bucurat de înţelegere atât din partea conducerii CNVA-ului - unde au fost repartizaţi să înveţe, cât şi din partea directoarei de la „Elena Doamna” unde au fost cazaţi.

Am făcut apel la comitetul de părinţi care s-a oferit să sponsorizeze costurile pentru asigurarea mesei. Cei de la „Elena Doamna” nu le-au mai cerut regie pentru cămin.

Deocamdată, lipsa de interes a Guvernului a avut o influenţă negativă şi asupra elevilor respectivi. Din doi, semestrul acesta am rămas doar cu unul singur”, ne-a declarat directorul de la CNVA - Cezar Gaiu. 

Roberto Olaru din Brăhăşeşti a preferat să fie în satul lui fruntaş, decât codaş la oraş.  Cu o medie destul de mare – 9.40 – el se afla totuşi la coada clasamentului.

Citit 975 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.