Salvatorii de la ISU Galaţi nu au cu ce interveni la inundaţii

Salvatorii de la ISU Galaţi nu au cu ce interveni la inundaţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lipsa echipamentului adecvat pentru ca salvatorii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi să intervină la inundaţii rămâne încă o temă de casă nerezolvată, deşi intemperiile din vara aceasta capricioasă ne-au pus în fel de fel de situaţii extreme. „Deşi în ultimi ani ne-am tot confruntat cu inundaţii istorice în judeţul nostru, inclusiv în municipiul Galaţi, încă nu avem un echipament adecvat pentru intervenţii în cazul unui potop, de exemplu. Lucrătorii noştri încă acţionează în diverse misiuni, inclusiv la inundaţii, cu echipamentul de pompieri”, ne-a spus căpitanul Marius Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt al ISU Galaţi.

Din anul 2005, nu a fost an în care să nu înregistrăm pierderi materiale. În tot atâtea rânduri, doar profesionalismul salvatorilor noştri de la ISU a făcut ca situaţia să nu scape de sub control, în unele misiuni din judeţul nostru. „Singurele mijloace tehnice de acţiune la inundaţii sunt o motopompă pe care am primit-o de la belgieni în anii din urmă, câteva bărci de salvare şi un număr nesemnificativ de şalupe. Sperăm ca în perioada următoare să achiziţionăm cinci corturi anticaniculă, prevăzute cu aer condiţionat”, a adăugat interlocutorul.

Lucrătorii de la ISU trag nădejdea că se vor găsi soluţii europene şi pentru asanarea apelor pluviale, când situaţia o cere. „Facem demersuri pentru a găsi posibilităţi de dotare cu un dig gonflabil, o soluţie modernă şi eficientă în cazul inundaţiilor de genul celor care au fost în Valea Oraşului în anii din urmă”, spune căpitanul Eugen Chiriţă.

Citit 1406 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iulie 2012 22:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.