Copilul înviat din morţi

Copilul înviat din morţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Familia mai are nevoie de 2.000 de euro pentru finalizarea tratamentului *

Când am început să scriu, în urmă cu un an, despre Lucian Munteanu copilul de numai doi ani din Umbrăreşti (de Tg. Bujor) depistat cu leucemie, mă gândeam că numai o minune îl poate salva. Şi iată că minunea s-a întâmplat! Lucian se află în prezent la o clinică din Torino, vindecat de leucemie, dar sub monitorizarea atentă a medicilor.

În octombrie, anul trecut, medicii de la Spitalul „Marie Curie” îi mai dădeau doar patru luni de trăit, dacă nu i se face transplant de măduvă. Mama sa, Gabriela Munteanu, a făcut demersuri disperate, atât în presa locală, cât şi cea naţională.

Suma pentru o astfel de intervenţie se ştie că e astronomică şi nu s-ar fi strâns foarte repede. Însă atât de la Galaţi, cât şi din Bucureşti (sau chiar din Germania), oamenii, impresionaţi de micuţul aflat în luptă cu boala cumplită, au sărit în ajutor cu bani, sfaturi  (care s-au dovedit în final a fi foarte utile) şi intervenţii.

Cu ajutorul fostului ministru al Muncii Paul Păcuraru, s-au făcut rapid analize specifice şi s-a constatat că Lucian şi fratele său Marius (elev în clasa I) erau sută la sută compatibili. Tatăl său a reuşit să se angajeze printr-o minune în Italia, la Torino, de unde Lucian primise răspuns favorabil din partea clinicii la care  familia solicitase să i se facă transplantul şi a beneficiat astfel de asigurare medicală pentru copil.

Dumnezeu a aranjat în aşa fel lucrurile încât totul să se rezolve, cam în ultimul moment, e drept. Familia Munteanu a trecut prin emoţii mari. Însă, în ciuda vârstei foarte fragede, Lucian,  micuţul luptător, a reuşit să învingă boala, în urma transplantului pentru care frăţiorul său Marius a donat  măduvă. 

Spre surprinderea medicilor Lucian s-a recuperat foarte rapid în urma intervenţie extrem de dificile, care doboară şi oameni în toată firea, ce să mai vorbim de copii de vârsta lui. Deşi au mai apărut mici infecţii inerente, operaţia a fost o reuşită, iar analizele au arătat că organismul său a învins boala.

În următoarele luni, până în august el necesită în continuare îngrijiri şi tratament de specialitate. Pentru care, din nefericire, familia trebuie să plătească.

Tatăl său a fost disponibilizat de patronul la care lucra, pe fondul crizei economice, iar Lucian nu mai beneficiază în prezent de asigurare medicală.

Factura cu costurile tratamentului se ridică la câteva mii de euro. Copilul a beneficiat de nişte reduceri, familia a mai acoperit din costuri din ceea ce a mai câştigat tatăl în Italia sau din ceea ce s-a strâns din bunăvoinţa cititorilor noştri şi ai unor ziare naţionale.

Rămâne însă un rest de 2.000 de euro, care ar trebui completat până la începutul lunii martie. Mama copilului ne-a solicitat telefonic sprijinul în continuare. Aşa că cititorii care doresc să-l ajute pot face acest lucru fie depunând direct în conturile  în lei RO53BTRL04301201L94684XX şi în euro RO28BTRL04304201L94684XX de la Banca Transilvania, sucursala Bucureşti, fie la casieria redacţiei.

Avem convingerea că cititorii îl vor ajuta pe Lucian să treacă şi peste  acest ultim hop şi că nu va trebui să se întoarcă în ţară, înainte să se afle cu totul în afara oricărui pericol. Pe lângă 100.000 de euro, cât costă în mod normal operaţia, 2.000 e o sumă pe care o putem strânge cu bunăvoinţa dumneavoastră.

În fotografie – micuţul Lucian Munteanu şi mama sa, pe vremea când viaţa lui atârna de un fir de aţă

Citit 1491 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.