Centru de Documentare Europeană la Universitatea „Danubius” din Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea „Danubius” este la un pas să deschidă primul Centru de Documentare Europeană (CDE) la Galaţi. Marţi, 17 februarie, „Danubius” a fost gazda unui workshop care pregăteşte deschiderea acestui centru, la care au participat mai multe persoane implicate în proiect.

Este vorba despre Doina Şerban, corespondent CDE, reprezentanţa Comisiei Europene în România, Liviu Vlad, coordonatorul naţional CDE România, Adrian Giurgiu, coordonatorul naţional adjunct, precum şi un invitat din străinătate, Wiktor Pozniak, coordonatorul naţional din Polonia. Aceştia au analizat în ce măsură Universitatea „Danubius” este pregătită pentru înfiinţarea Centrului la Galaţi, care ar deveni astfel a 12-a unitate teritorială din ţară.

Centrul de Documentare Europeană este un serviciu de transmitere a informaţiilor europene, de a promova şi consolida studiile şi cercetarea în domeniul integrării europene. De asemenea, acesta permite studenţilor, dar şi altor categorii sociale, să obţină informaţii, consultanţă, asistenţă şi, bineînţeles, răspunsul la unele întrebări privind legislaţia, politicile, programele şi oportunităţile de finanţare ale UE.

„Rolul Centrului de Documentare al Universităţii «Danubius» ar fi de a furniza informaţii generale privind politicile UE, de a furniza date de contact instituţiilor care pot rezolva problemele cetăţenilor, de a transmite Comisiei Europene opiniile şi sugestiile referitoare a UE”, se arată într-o informare oferită de Universitatea „Danubius”.

Reţeaua  CDE este parte a activităţilor publice de informare ale Comisiei Europene cunoscute sub denumirea „Europe Direct” şi are rolul de a promova şi consolida studiile şi cercetarea în domeniul integrării europene. Centrele funcţionează în cadrul universităţilor, institutelor universitare sau institutelor de cercetare şi sunt înfiinţate prin acord scris între Direcţia Generală de Comunicare a Comisiei Europene şi reprezentantul structurii gazdă.

Comisia Europeană furnizează gratuit documentaţii de interes general elaborate de instituţiile comunitare şi sprijină reţeaua în îndeplinirea sarcinilor sale prin activităţi de formare şi furnizare de informaţii şi prin facilitarea accesului la alte activităţi de sprijin de integrare în reţeaua „Europe Direct”.

Citit 1729 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.