Gala laureaţilor Festivalului de Folclor „Doina Covurluiului” - Marele Trofeu pleacă în Grecia! (VIDEO)

Gala laureaţilor Festivalului de Folclor „Doina Covurluiului” - Marele Trofeu pleacă în Grecia! (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  •  Macedonia, Slovacia şi Bosnia Herţegovina au împărţit podiumul celei de-a şaptea ediţii a Festivalului de Folclor „Doina Covurluiului” * Grecii de la „Evros” au fost declaraţi cei mai buni * Premii pentru toţi concurenţii, ca să nu se supere nimeni! 

Festivitatea de premiere şi gala laureaţilor au pus punct celei de-a VII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului”, dar şi spectacolului plin de culoare, farmec şi veselie de pe scena de la Sindicate. Chiar dacă ploaia nu prea le-a dat pace, sute de gălăţeni au înfruntat stropii reci pentru a nu rata un veritabil maraton folcloric al celor mai bune momente oferite de ansamblurile din concurs. Premii, premii speciale, individuale, de excelenţă… cu iz de premii de consolare au primit nu doar artiştii, ci şi membrii juriului, în frunte cu maestrul coregraf Marin Barbu de la Pro Tv.

Premii pentru toţi Ansamblul „Penfolk”, din Turcia, s-a ales cu Premiul special pentru diversitatea repertoriului. Un premiu special pentru cel mai tânăr suflet al festivalului a fost acordat artistului emerit turc, în vârstă de 83 de ani, pe care noi l-am asemuit celebrului Nastratin Hogea şi care a mărturisit că este îndrăgostit deopotrivă de Turcia şi România şi că părinţii lui sunt din Cernavodă şi că frate drag îi este Nea Marin, coregraful de la Pro Tv. Un premiu de excelenţă a primit şi Ansamblul „Trandafir de la Moldova”, de la Huşi, care era deja plecat din Galaţi. Premiul Tinereţii a revenit bulgarilor de la „Zora“. Tinerii ucraineni de la "Bessarabskij souvenir" au mai dovedit o dată publicului că şi-au meritat cu prisosinţă premiul pentru virtuozitatea interpretării. Premiul de popularitate, pentru originalitate, autenticitate şi acurateţea interpretării a plecat direct în Republica Moldova dus de Ansamblul  – „Doina Prutului” – Colibaşi. Un premiu special i s-a acordat primarului din Colibaşi, care nu a venit ca membru al corpului oficial, ci ca solist al grupului de dansatori!

Podiumul Naşul portarului de la Oţelul, preşedintele asociaţiei „Šamac“ din Bosnia Herţegovina, nu a plecat spre casă cu trofeul festivalului aşa cum şi-ar fi dorit. Dar Locul al III-lea nu e deloc de lepădat. În plus, premiul pentru cel mai frumos cuplu de dansatori a ajuns tot la ansamblul din Bosnia Herţegovina. Poate cea mai frumoasă declaraţie de dragoste pentru ţara lor a fost gestul dansatorilor de la „Šamac“ de a juca purtând în mână, steagul lor naţional! Pe locul al II-lea au urcat slovacii de la „Magura“  - care au mai contaminat o dată publicul cu veselia şi energia dansurilor şi cântecelor. Explozie de bucurie în tabăra macedonenilor de la “Goce Delchev” când s-a anunţat că primul loc al podiumului le aparţine. Bucuria lor a continuat şi după încheierea oficială a spectacolului şi plecarea publicului. Macedonenii au încins jocul în parcarea de la Sindicate, pentru a mai sărbători o dată victoria. În vremea asta, grecii de la „Evros” se fotografiau de zor, pentru a avea cât mai multe amintiri de la Festivalul unde au câştigat Marele Trofeu! Dansatorii din vechea Eladă au mai lăsat o dată publicul fără răsuflare cu acel moment de acrobaţie şi echilibru, în care au dansat unii urcaţi pe umerii celorlalţi! 

Citit 1775 ori Ultima modificare Luni, 20 August 2012 11:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.