Preţurile de weekend, în Piaţa Centrală

Preţurile de weekend, în Piaţa Centrală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preţurile multor fructe şi legume din hala de zarzavaturi a Pieţei Centrale au început să crească. Piersici nu prea puteţi cumpăra cu mai puţin de 4,5 lei, iar preţul perelor începe de la 5,2 lei. Comercianţii se plâng de faptul că onestitatea nu mai rentează. Cine scrie sub preţ că perele sunt din Argentina, rămâne cu marfa nevândută pentru că gălăţenii îi cred pe cei care susţin că vând pere româneşti, dar care în realitate sunt importate tot din America Latină sau din China. Accesibili sunt unii dintre ciorchinii de struguri, care se dau şi la 2,5 lei. Totuşi, rodul viei cu boabă mare şi zemoasă se vinde la 5 sau 6 lei kilogramul, pe cele mai multe dintre tarabe. Scade săptămânal cu 10 bani si preţul pepenilor. Cei verzi au ajuns acum la 70 de bani, iar cei galbeni la 80 de bani. Destul de ieftine sunt şi merele mici, care costă doar 2,5 lei. Soiurile mai mari se dau însă şi cu 4 lei. Până şi bananele s-au scumpit cu aproape 2 lei în ultimele două săptămâni, ajungând acum să coste 6 lei kilogramul. Lămâile par să fie de aur, la preţul de 8 lei kilogramul.

Cum vara e pe ducă, se scumpeşte şi salata de sezon. Roşii găsiţi şi la 1,7 lei, dar castraveţii – puţini cum sunt – vă vor costa 2,5 lei sau 3 lei kilogramul. Ceapă verde şi fragedă nu prea se mai găseşte, iar salata verde, care a fost scumpă toată vara, costă acum şi 3 lei căpăţâna. Cartofii cu un leu nu mai sunt. Pe alocuri, leguma săracului se dă şi cu 1,5 lei sau chiar 1,7 lei. Reîncep să câştige la preţ şi dovleceii care acum sunt 3 lei kilogramul, deşi până nu demult se găseau şi la 80 de bani kilogramul. După cum evoluează preţurile, la toamnă va sufla vântul va sufla şi prin buzunarele celor mai mulţi dintre gălăţenii care vin să îşi facă aprovizionarea din piaţă.

Citit 1299 ori Ultima modificare Vineri, 17 August 2012 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.