Secretul mâinilor frumoase şi catifelate

Secretul mâinilor frumoase şi catifelate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mâinile au nevoie de tot atât de multă îngrjire ca şi pielea feţei. Totuşi, nu este nevoie să mergem săptămânal la un salon de înfrumuseţare. Unele remedii simple şi incredibil de eficiente se află aproape mereu la îndemâna noastră.

Remediu la îndemână

Banalul cartof, spre exemplu, ajută foarte mult tegumentul mâinilor. Tuberculii de cartof sunt bogaţi atât în amidon, cât şi în vitaminele B1, B2, B6 şi C şi minerale (potasiu, fier, fosfor, calciu şi microelemente) prezente în cantităţi importante. S-a constatat, de asemenea, că volumul de potasiu existent în 100 de litri de apă minerală este echivalent cu cel dintr-un singur cartof.

În cosmetica tradiţională românească se foloseau tuberculii de cartof pentru atenuarea crăpăturilor mâinilor. În acest sens, se utiliza un amestec dintr-un cartof tăiat mărunt, miere şi sos de mere. Astfel, cu doar câteva ingrediente naturale ne putem prepara o adevărată cremă dermatologică.

Chiar dacă nu suntem obişnuiţi să folosim creme pentru îngrijirea mâinilor, putem ţine seama de câteva sfaturi care previn apariţia crăpăturilor sau a altor afecţiuni. Trebuie să purtăm întotdeauna mănuşi de cauciuc atunci când lucrăm în casă sau când ne ocupăm de grădinărit. Dacă mâinile sunt expuse la prea multă apă, săpun, detergenţi, murdărie sau produse chimice, pielea poate deveni ridată şi dură.

De asemenea, trebuie să ne hidratăm mâinile de cel puţin patru ori pe zi, mai ales prin spălarea lor. Chiar dacă nu avem timp să facem din acesta un obicei, mâinile trebuie hidratate măcar înainte de culcare. Acest lucru este la fel de important ca spălatul pe dinţi în fiecare seară.

Citit 1734 ori Ultima modificare Miercuri, 22 August 2012 10:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.