Dr.Aurel Nechita: Examene pentru medici, şi la Galaţi

Dr.Aurel Nechita: Examene pentru medici, şi la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit secretarului de stat Aurel Nechita, în cel mult o săptămână, Ministerul Sănătăţii va emite un ordin în baza căruia concursurile pentru ocuparea posturilor de medic rezident (în ultimul an), specialist şi primar, (concursuri care până în prezent erau organizate în şase centre universitare „tradiţionale”) să se poată desfăşura şi în cele de la Galaţi, Braşov, Sibiu şi Constanţa.

Prin urmare,   Facultatea de Medicină şi Farmacie de la Galaţi va intra în circuitul centrelor care au dreptul să organizeze astfel de concursuri.

„Principala motivaţie a ordinului are în vedere raţiuni de ordin social. Mulţi dintre tinerii care trebuie să susţină aceste examene nu au mijloacele materiale necesare pentru cheltuielile de deplasare, cazare şi întreţinere în oraşele mari, cu centre universitare tradiţionale. Aşadar măsura este şi în avantajul candidaţilor din Brăila, Vrancea şi Tulcea. Pe de altă parte, va creşte şi numărul medicilor specialişti atât de necesari şi în sistemul sanitar gălăţean”, a afirmat Aurel Nechita.

Citit 1251 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.